Društvo

Građani ponovo o svojim problemima na sastanku sa nadležnima

Građani Niša ponovo su imali priliku da sa čelnicima gradske vlasti razgovaraju o svojim problema na pijemu građana. U Gradskoj kući pojavilo se oko 30 Nišlija koji su u prethodnom periodu zatražili prijem, a osnovni problemi sa kojima se oni sreću i dalje su infrastrukturne prirode, vodovod i kanalizacije, izgrdanja i asfaltiranje ulica.

 

„Još jedan prijem građana u Gradskoj kući pokazuje koliko se Grad brzo širi, koliko je novih sugrađana u našem gradu i problemi su uglavnom vezani za komunalnu infrastrukturu. Ovakvi prijemi građana su naš pomak u ubrzanju gradnje, u angažovanju svih raspoloživih resursa, pre svega u širenju vodovodne i kanalizacione mreže. To jeste i prioritet u zahtevima građana na ovakvim prijemima“, kazala je pomoćnica gradonačelnice, Vladislava Ivković.

Prema rečima gradonačelnica Niša građani su “oči i uši” na terenu koji pomažu da se zajedničnim snagama dođe do rešenja.

„Grad se širi, grad je živi organizam, a građani su naše oči i uši na terenu. Menjaju se trase saobraćaja, neko ima predlog da se zasadi neko zelenilo, da se promene mobilijari i tako dalje. Samo zajedno možemo da postignemo neki rezultat i da idemo napred“, poručila je Sotirovski.

Branislav Stevanović, žitelj ulice Lipa u naselju Čalije u kojoj stanuje preko 50 porodica, preko 30 godina čeka da se asfaltira.  Prema njegovim rečima, ulica je duga oko 120 metara i jedina neasfaltirana u tom delu.

Kaže da je na sastanku uspeo da se sa dogovori da uđe postupak uđe u proceduru, a da su pravno – imovinski postupci, do sada bili kamen spoticanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com