Društvo

Građani Niša najviše se žale Komunalnoj policiji na buku

Najveći broj pritužbi građana Niša Komunalnoj policiji odnosi se na buku. Glasna muzika i radno vreme ugostiteljskih objekata najviše im smeta u noćnim časovima, kaže načelnik Komunalne policije Milan Đorđević.

Milan Đorđević, načelnik Komunalne policije

„Kada dobijemo prijavu, mi postupamo po njoj kako bi očuvali komunalni red u gradu. Za ugostiteljske objekte je tačno definisano odluko o komunalnom redu do kog vremena mogu da emituju muziku i koliko im je radno vreme. Ukoliko tu satnicu prekrše postupa Komunalna policija, jer tek tada možemo da sankcionišemo ove prekršaje“, objašnjava Đorđević.

 

Definisano je da u toku radnih dana muzika prestaje u 23 časa, radno vreme se završava nakon ponoći, u dane vikenda, petak na subotu i subota na nedelju do 2 sata iza ponoći. Ukoliko pravna lica to ne ispoštuju platiće kaznu od 120.000 dinara, preduzetnici 40.000, a fizička lica, odnosno odgovorno lice u pravnom licu 20.000 dinara.

„Osim što im smeta glasna muzika koja se čuje iz kafića, Nišlije se žale i na poštovanje kućnog reda u stambenim zgradama“, dodao je Đorđević.

Kada je očuvanje kućnog reda u stambenim zgradama u pitanju predviđeni iznos po prekršaju je 10.000 dinara.

„U toku dana Komunalna policija najčešće postupa kada je reč o očuvanju javne higijene. Pokušavamo da zajedno sa našim sugrađanima i JKP Mediana rešimo i taj problem“, ističe načelnik Komunalne policije.

Situacija se i tu menja na bolje, što zbog postupanja Komunalne policije na terenu, u smislu upozoravanja i razgovora sa sugrađanima na koji način da odlažu i recikliraju otpad, što kroz sankcionisanje zbog ponovljenih prekršaja, kaže Đorđević. Dodaje da neprekidno Komunalna policija i JKP Mediana razmenjuju informacije o uočenom stanju na terenu i na osnovu toga reaguju.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close