Društvo

Građani negoduju, iz Huma do posla zaobilaznim putem. Put od Gornjeg Komrena totalno neupotrebljiv

Zbog radova na izgradnji kanalizacione mreže u selu Hum, meštani sela Rujnik i Leskovik, moraju do posla zaobilaznim putem. Kako su istakli saobraćaj se kroz ta sela obustavlja svakog radnog dana od 9 do 17 časova, pa oni u tom periodu, kažu, ne mogu da dođu do svoja radna mesta, niti da se s posla vrate svojim kućama.

 

“Moramo da idemo zaobilaznim putem preko Brenice i Pantaleja, što nam stvara dodatne troškove”, kazali su.

Upozoravaju i da je put od Gornjeg Komrena do Huma totalno neupotrebljiv jer je pun rupa. Oni predlažu da se u što kraćem roku nasipa put od  Gornjeg Komrena do Rujnika kako bi mi mogli nesmetano i bezbedno da se kreću u narednom periodu dok se put kroz Hum ne osposobi. Zbog toga su pokrenuli i peticiju.

“Tražimo i da se popravi put od Huma do Rujnika, jer je prošlogodišnjim radovima na vodovodnoj mreži napravijen kanal, i samo zatrpan šljunkom”, navode u peticiji.

Predsednik Gradske opštine Crveni Krst prof. dr Miroslav Milutinović kazao je da će put od Gornjeg Komrena do Rujnika biti adaptiran grebanim asfaltom.

“Imamo u planu da se taj put reši grebanim asfaltom i da se na taj način poboljšaju uslovi života i kretanja stanovnika tog dela Niša. Kada je izgradnja kanalizacione mreže u pitanju, radi se o značajnom projektu i da je bilo neophodno preusmeriti gradski saobraćaj kako bi radovi mogli nesmetano da se obavljaju. Građane molim za strpljenje, jer ovim se rešava višegodišnji problem”, istakao je Milutinović.

Da podsetimo, zahvaljujući izgadnji kolektorske mreže u ukupnoj dužini od 45 kilometara, četiri sela u Nišu će prvi put dobiti kanalizacionu mrežu, zbog koje će značajno biti unapređen kvalitet života meštana. Prema ranijim najavama, osim što se u ovom trenutku gradi 45km kolektorske mreže, gradi se i kompletna kanalizaciona mreža u četiri naselja – Hum, Čamurlija, Gabrovac i Jelašnica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Koji ,bre,gradjani ? Hum, Rujnik ! Tvrdo jezgro sns ! Glasao si ,dobio si !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com