Ekonomija

Građani mogu dugovanja prema Objedinjenoj naplati da izmire do čak 10 godina

Građani Niša od danas imaju mogućnost da dugovanja prema JКP Objedinjena naplata izmire na period od 5 pa do čak 10 godina, uz potpuni otpis kamata.

Na osnovu odluke Gradskog veća koje su podržali i Nadzorni odbori svih Javno komunalnih preduzeća čije usluge građani plaćaju preko Objedinjene naplate, Ugovore o reprogramu, mogu potpisati i oni koji su utuženi ili su u procesu prinudne naplate, s tim da će i sudske i troškove izvršitelja platiti na rate.

Za korisnike socijalne pomoći minimalna rata je 500 dinara, a broj rata neograničen, u zavisnosti od visine duga.

“Prvi u Srbiji odlučili smo se na ovaj korak, jer želimo da građanima ublažimo teret dugova, i omogućimo im da obaveze prema gradskim komunalnim sistemima izmiruju na vreme“, rekao je Gradonačelnik Darko Bulatović.

Ugovore o reprogramu sa Objedinjenom naplatom građani će moći da sklope do 15. aprila, a pravo na izmirenje dugovanja na rate imaju i građani koji se ne vode kao vlasnici nekretnina, uz uslov da uz zahtev prilože i izjavu overenu kod notara da preuzimaju dug na sebe. To se ne odnosi jedino na kategoriju korisnika socijalne pomoći, koji, zbog posebnih uslova, moraju imati prijavljeno prebivalište na adresi na koju se dugovanje i odnosi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com