Društvo

Građani Brzog Broda postavili šatore i noćili na mestu gde EMS planira da gradi nadzemne dalekovode (FOTO+VIDEO)

Građani Brzog Broda počeli su u ranim jutarnjim časovima da se okupljaju kraj bedema Nišave kako bi odbranili nastavak izgradnje nadzemnih dalekovoda koji je najavljen za danas. Oni su na mestu gde je bila iskopana rupa za prvu stopu dalekovoda, postavili šatore, a pojedini stanovnici ovog naselja su i noćili u njima. Prema njihovim rečima meštani stižu u sve većem broju sa svojom decom, a na tom mestu prisutni su i predstavnici Elektromreže Srbije i izvođači radova.

 

Kao razlog ovakvog okupljanja ističu najavu Elektromreže Srbije da će danas nastaviti radove nadzemnog dalekovoda u naselju Brzi Brod.

“Kako smo informisani oni će doći uz prisustvo policije, koja će im pružiti zaštitu ukoliko to bude potrebno”, kazali su Niškim Vestima.

Oni su poručili da ne odustaju od svojih ciljeva.

“Želimo mirnim putem da ubedimo nadležne da ukopaju kablove”, rekli su.

Uprkos najavama, policija još uvek nije stigla u naselje Brzi Brod. Građani poručuju da se odatle neće pomeriti, već će sa svojom decom, mirnim putem braniti svoje naselje. Neće odustati ni od protesta, ni od blokade Bulevara cara Konstantina. Naredni protest najavili su za nedelju 23. oktobra u 17 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com