Društvo

Građane Niša i turiste očekuje bogat celodnevni novogodišnji program

Nišlije, ali i veliki broj turista koji su došli Niš, uoči Nove godine, 31. decembra, očekuje bogat i drugačiji progam nego dosada, koji će trajati čitavog dana i biće prilagođen svim uzrastima. Deda Mrazovi na kočijama, pokloni za najmlađe, nastupi didžejeva, rok koncert grupe “Kerber” i ponoćni nastup Željka Samardžića, deo su programa koji su pripremili Grad Niš, Niški kulturni centar i organizacija “PozitivNI”.

Ove godine, sve će biti drugačije nego svih prethodnih, poručio je gradski većnik Branislav Kačar.

Foto: Branislav Kačar, privatna arhiva

“Zaista smo se potrudili da upotpunimo i obogatimo program. Počinjemo lepom akcijom od 11 časova ispred Gradske kuće, gde će se okupiti deset Deda Mrazova koji će kočijama krenuti do mesta gde se održavaju koncerti. Ono što je bitno, podelićemo oko 2.000 paketića tokom dana. Naravno, imaćemo i kuvano vino, čaj koje ćemo besplatno deliti sugrađanima”, rekao je Kačar.

Srđan Savić, direktor NKC-a rekao je da će se koncerti održati na dve lokacije. Jedna je ispred Stare Srbije gde će posetioce zabavljati niški didžejevi, dok je druga ispret TPC “Kalča”, gde će od 15 časova nastupiti “Kerber”.

U to vreme, dodao je Savić, biće zatvorena ulica Nikole Pašića, od ulice Popa Luke Lazarevića do ulice Alekse Nenadovića u terminu od 14,30 do 17,30 časova, zbog koncerata koji se tu održavaju.

Drugo zatvaranje je od 20 ili 20,30 sve do dva ili pola tri nakon ponoći, kada će za saobraćaj biti zatvorena ulica generala Milojka Lešjanina. Na glavnoj bini nastupiće Željko Samardžić, a Savić dodaje da su posebnu pažnju postvetili bezbednosti građana.

Foto: N. V.

“U vreme koncerta o sigurnosti građana brinuće policija i komunalna milicija, kao i privatno obezbeđenje. Ulazak na Trg će biti pažljivo kanalisan. Svi aspekti bezbednosti moraju da budu uvaženi, jer je cilj da Nova godina prođe bez ikakvih incidenata. Apelujemo na građane da sa sobom ne nose eksplozivna sredstva, petarde ili bilo šta što može da ozledi nekoga”, poručio je Savić.

Jelena Rudić, ispred manifestacije “Niš u srcu” izjavila je da će 31. decembra nastupiti najpoznatiji izvođači iz Niša.

Foto: V. M.

“Krećemo u pola 12, kada će nastupiti En Passan. Od 13 sati Penthouse i na naše ogromno zadovoljstvo, od 15 sati, nastupiće naša najbolja grupa Kerber”, rekla je Rudić.

Gradski većnik Igor Vojinović rekao je da je ovaj događaj jako bitan sa aspekta turističke ponude, kao i to da su kapaciteti hotela popunjeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com