Kultura

Graditeljsko nasleđe juga Srbije u Oficirskom domu

“Narodno graditeljsko nasleđe na prostoru opština Bujanovac i Preševo” naziv je knjige autora Žiže Stojičić Dragićević, etnologa Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, koja će biti prezentovana javnosti u Oficirskom domu, u sredu 27. marta od 18 časova.

Premijerno će biti prikazan i dokumentarac “Nasleđe juga Srbije”, za koji je scenario i režiju uradila, takođe, Žiža Stojičić Dragićević.

Kameru, montažu i grafičku obradu filma, kao i fotografije koje se nalaze na stranicama knjige, potpisuje Zoran Radosavljević, fotograf Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš.

Knjigu prati izložba fotografija i tehničkih crteža, čiji su autori Dejan Palibrk, saradnici Zavoda Aleksandar Ristić arhitekta, Nadežda Rakocija arhitekta i Goran Radosavljević arhitekta Zavoda.

Кnjiga, izložba i film su rezultati istraživanja tradicionalnog graditeljskog nasleđa na prostoru opština Bujanovac i Preševo, koje je u prethodnom periodu sproveo Zavod za zaštitu spomenika kulture Niš.

Projekat je finansiralo Ministarstvo kulture republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com