Društvo

Gradi se put od Toponice do Velepolja

U toku su radovi na proširenju i asfaltiranju regionalnog puta od Velepolja do Toponice, a radove je obišla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zajedno sa predsednikom GO Crveni krst profesorom dr Miroslavom Milutinovićem na čijoj teritoriji se ova sela nalaze.

Prema njihovim rečima izgradnja ovog regionalnog puta od posebnog je značaja za razvoj turizma u ovoj gradskoj opštini, ali i za opstanak sela u kojima se mladi već vraćaju i počinju da se bave poljoprivredom. Deo puta koji se sada radi biće završen za dvadesetak dana.

„Put je posebno značajan jer predstavlja vezu i sa Soko Banjom, a na njegovu izgradnju smo čekali više od 20 godina. Posle sastaka sa generalnim direktorom Srbija puteva Zoranom Drobnjakom dogovorena je ova deonica.Mašine su tu i završava se tih 6,5 kilometara puta. O trošku države asfaltiran je put koji je košta oko 25 miliona dinara. Ono što nam prestoji, kao gradu, je da povežemo put sa Cerjanskom pećinom, a koliko ćemo za to izdvojiti iz budžeta ostaje da se vidi. Na taj način omogućićemo turistima koji su uglavnom stranci da lakše dožu do ove pećine koja se nalazi na mapi turističke ponude Niša“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da je put od posebnog značaja i za same meštane svih ovih sela koje put povezuje.

„I oni su čekali svih ovih godina čekali rekonstrukciju ovog puta. Radi se i na tome da sva naselja kojima to nedostaje dobiju i vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Projekti su u toku. Sredstva ćemo obezbediti. Nećemo moći sve da uradimo u ovoj godini ali odredićemo prioritete“, istakla je Sotirovski.

 

Foto: V.P.

Predsednik GO Crveni krst profesora dr Miroslava Milutinovića prioritet ove opštine je komunalna infrastruktura, saobraćajnice, kanalizacija i voda.

„Ova saobraćajnica povezuje mnoga sela na opšte zadovoljstvo njihovih meštana.Rade se projekti i za kanalizaciju i vodovodnu mrežu. Ne možemo da budemo zadovoljni komunalnom infrastrukturom jer od 23 sela u 19 nema kanalizacije, ali projekti se rade“, kazao je Milutinović.

 

Foto: V.P.

Gradonačelnica Niša je dodala da sigrađani razumeju da su gradske opštine njihov servis i da sve probleme koje imaju upućuju prve svega opštinama. One će selektovati probleme koji će potom biti predstavljeni gradu.

„Obično sugrađani preskoče opštine i dođu u grad. Prva stepenica u rešavanju njihovih problema treba da budu opštine, a njihovi predsednici će sa tim problemima upoznati grad. Tako ćemo kada pravimo planove za iduću godinu znati šta su prioriteti opština i koje probleme građani imaju“, istakla je Dragana Sotirovski.

Milutinović je dodao da će Nacinalnim planom do 2025.godine sva naselja dobiti kanalizacionu i vodovodnu mrežu za šta je izdvojeno tri milijarde eura.

„Siguran sam da će taj plan biti ostvaren pa će tako i svi problemi u našoj opštini biti rešeni“, istako je Milutinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com