Društvo

Gradi se novi vrtić u naselju 9. maj

Danas počinje izgradnja novog vrtića u naselju 9. maj, koji će primiti oko 120 mališana. U Gradskoj kući u Nišu potpisan je ugovor sa izvođačem radova, preduzećem “Crna Trava” iz Leskovca. Predviđeno je da radovi traju šest meseci.

 

 

“Izgradnjom ovog vrtića smanjićemo listu čekanja, relaksiraćemo broj dece u vrtićima u gradu, pre svega u vrtiću “Maslačak”, i na taj način ćemo velikom broju dece omogućiti pravo na vaspitanje i obrazovanje”, kazala je Svetlana Mitić, direktorka JPU “Pčelica”.

Svetlana Mitić je napomenula da je svaki vrtić koji se izgradi u gradu preko potreban, a prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, ovo je još jedan korak obezbeđivanja boljih uslova za mališane.

“Završen je i vrtić u Medoševcu, uz učešće Grada, a gradi se vrtić u naselju Brzi Brod, koji će biti završen do kraja godine”, rekao je Darko Bulatović.

Vrtić se radi u saradnji sa Valdom Republike Srbije. Na isti način se priprema i izgradnja vrtića na Ledenoj Steni, dodao je Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com