Društvo

Gradi se kružni tok kod Gradske toplane

Na uglu ulica Blagoja Parovića i Branka Krsmanovića u Nišu počela je izgradnja novog kružnog toka.

Radi se na potezu od Gradske Toplane i novog tržnog centra Delta Planet koji je u izgradnji.

Ovim zaokružujemo jednu veliku investiciju koja je u ovom trenutku najveće gradilište u Nišu. Vrednost tih radova je izuzetno velika, govorim o celokupnoj investiciji. Ono što je najvažnije, biće zapošljavanje već na proleće jer će taj objekat potraživati veliki broj radnika. Investitor će urediti i jedan deo keja, što je još jedan veliki plus za grad“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski prilikom obilaska gradilišta.

Foto: S.P.

Izgradnja kružnog toka je deo programa izgradnje gradske putne infrastrukture za ovu godinu, a vrednost radova je oko 37 miliona dinara.

To je predračunska vrednost, koja može biti promenjena. Nikad ne znate šta može da stvori problem na terenu. Evo već sada imamo nekek nepredviđene radove, ali držimo se plana i mislim da zgradnja ove nedostajuće infrastrukture neće biti skuplja od planiranog iznosa“, rekao je Nebojša Lović direktor Direkcije za izgradnju grada.

Foto: S.P.

Kružni tok treba da bude završen u toku novembra, a već naredne godine, u novoj građevinskoj sezoni, počinje izgradnja većeg, na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića.

Time zatvaramo kružni prsten, jer će tom trasom saobraćati dostavna vozila šoping mola. Takođe, nadamo se da će u ovoj godini krenuti izgradnja prodajnog objekta Lidl, koji treba da bude u okviru kompleksa Delte. Sve to, trebalo bi da bude završeno na proleće naredne godine. Plan je da svečano otvaranje kompletnog kompleksa bude 22. aprila“, rekao je Nenad Stanković gradski većnik resorno zadužen za oblast planiranja i izgradnje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

8 Komentara

  1. Nigde u Beogradu pored trznih centara i prodavnica ne postoji kruzni tok! Novootvoren Beo soping centar kod Ustanicke i Vojislava Ilica pored sebe ima Lidl i Vero pa nema kruzni tok, Delta, Usce nemaju kruzni tok, Promenada u Novom Sadu nema kruzni tok samo Nis ima i ima ih i previse

    1. Kružnih tokova po meni nikad dosta (navedi mi jedno mesto sa kružnim tokom, a da ima zastoj kao što je bio sa semaforom) ali je glupo ovde trošiti pare na kružni tok zbog privatnih potreba, a raskrsnice kod suda, pevca i foke plaču za kružnim tokom, gužve ne normalne, a na sva 3 mesta ima sasvim dovoljno prostora.

      1. Upravo tako. Ceo bul.Nemanjića u kružnim tokovima. I ceo bul. Zorana Djindjića. Jedino rešenje za gužve koje su sve gore i gore.

    2. Eto recimo kod autopijace. Prodji oko 2-3 pa ces videti koji je to haos. Ubrzavaju slazem se, ali kruzni tok treba pratiti i odgovarajuca sirina ulice, bulevara itd… sto na mnogim mestima u gradu nije. Grad je katastrofalno projektovan, a koliko vidim taj trend se nastavlja. Opsti haos u saobracaju, nepovezani delovi grada na pravi nacin (pa cesto mora da se kruzi ili ide kroz siri centar da bi se stiglo do odredjenog dela a moglo bi to mnogo lakse i brze), samo jedan glavni bulevar umesto vise do odredjenih naselja itd… Mnogo toga treba da se popravi.

  2. Lepo bi bilo da deo kružnog toka na Trošarini, a to je deo bez trotoara gde idu djaci ka Ekonomskoj školi dobije parče trotoara od 10-15 metara. Sramota je da godinama ljudi gaze blato i izlaze na kružni tok. O banderama po sred kružnih tokova sa gomilom kablova i kolutova istih, ne bih da trođim reči. Niš je po tome unikat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com