Sport

Grad za sportske klubove i organizacije odvaja 30 miliona više nego prošle godine

Za 27 sportskih organizacija od posebnog značaja za unapređivanje i razvoj sporta biće izdvojeno iz budžeta 30 miliona dinara više nego predhodne godine.

Sekretar sekretarijata za omladinu i sport Saša Šagrić istako je da su ukupno za ovu godinu obezbeđena sredstva u iznosu od 410 miliona dinara.

“Danas smo na sednici gradskog veca usvojili rešenje kojim smo utvrdili koje su to sportske organizacije kojima će biti raspoređena ova sredstva, na nekom od sledećih veća biće dostupni tačni podaci koliko je ko od ovih organizacija dobio “, kazao je Šargić.

Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić rekao je da su na ovoj listi dodata još dve kluba i to košarkaški klub “Fair Play” kao i stonoteniski klub “Železničar”.

“Klubova od najvećeg značaja ima 25 i još dve organizacije su na spisku. U pitanju su Savez za školski sport grada i Sportski savez Niša”, kazao je Bratić.

Foto: M.K.

On je dodao, da kako je ovo olimpijska, godina više sredstva je odobreno i od Ministarstva za sport, a i sam grad je povećao sredstva koja će biti podeljena klubovima.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com