DruštvoEkonomija

Grad za projekte za mlade daje 5,5 miliona dinara

Na konkursu o značaju mladih prošlo je 30 projekata koji su razmatrani na sednici Saveta za mlade. Projekti se bave najčešćim problemima mladih, a to su zapošljavanje, informisanje ili preduzetništvo. Koji projekat je dobio sredstva znaće se sledeće nedelje, najavio je Dušan Ćirić, predsednik Saveta za mlade. Ianče, ove godine je iz budžeta grada Niša izdvojeno 5,5 miliona za ovu namenu.

“Zadovoljni smo što se veliki broj projekata bavio temama koje i mi kao i grad koji ih finansira podržavamo. To su važne teme, kao što je zapošljavanje i informisanje mladih, položaj osoba sa invaliditetom, bezbednost mladih”, kaže Ćorić.

Zbog same važnosti i aktuelnosti tema kojima se projekti bave oni su naišli i na odobravanje Saveta za mladih.

“Interesovanje za konkurs je svake godine sve veće, ali je jako važno reći i to da svake godine imamo nove ideje koje se do sada nisu pojavljivale. Jedna od njih je, recimo, žensko preduzetništvo”, dodaje Ćirić.

Savet za mlade je razmatrao 30 projekata, mada je na konkurs prijavljeno 35 projekata. Pet projekata nije imalo potrebnu dokumentaciju te je iz tog razloga odbijeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com