DruštvoEkonomija

Grad traži partnera za izgradnju sajamskog prostora

Grad Niš traži privatnog partnera sa kojim bi ušao u javno-privatno partnerstvo za izgradnju sajamskog prostora. Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, opredeljena je parcela, ona se nalazi na „Loznom kalemu“ u Niškoj Banji i odmah je pored akva-parka.

Projektno tehnička dokumentacija je završena sa Evropskom unijom, a da li će Grad Niš dobiti sajamski prostor zavisi od toga da li ima zainteresovanih da u taj posao uđu zajedno sa Gradom. To bi bilo mesto na kojem će sutradan biti održavani svi sajmovi, rekla je Sotirovski.

„Zašto ne bismo bili centar za održavanje sajamskih manifestacija za čitav region, Bugarska nam je na 150 kilometara, Skoplje takođe. Intenzivno radimo i sa počasnim konzulima da sutradan sve što imaju od tih manifestacija mogu da održe ovde. Moja je ideja da napravimo jedan sajam na kome će učestvovati žene ambasadori i supruge ambasadora. Svako bi iz svoje zemlje mogao da donese nešto što je autentično i da mi to pokažemo ljudima iz ovog regiona“, kazala je Sotirovski.

Sajamski prostor je jako važan i zbog otvorenog Balkana koji zagovara predsednik Srbije Aleksandar Vučić, istakla je gradonačelnica Niša.

„Kada je mogao u Beogradu da bude održan Sajam vina kroz otvoreni Balkan, zašto i mi ne bi smo mogli ovde da napravimo takav sajam. Na veoma maloj udaljenosti od nas imamo zemlju koja je u Evropskoj uniji, to je Bugarska i državu koja je na putu ka EU – Makedoniju, zatim Albaniju, Grčku. Dakle, centar smo regiona, pripadamo zemljama Zapadnog Balkana i mislim da će skup koji će se održati 16. oktobra u Nišu za osnaživanje žena na Zapadnom Balkanu takođe podržati tu priču.“, rekla je Sotirovski.

Sajamski prostor je preko potreban Nišu, ponovila je ona, ali nije mogla da precizira kada ćemo ga dobiti, jer to zavisi od toga kada će grad imati novca, ukoliko ne nađe privatnog partnera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Sve si obezbedila samo ti sajamski prostor fali.
    Bolje da si organizovala deponiju po evropskim standardima za smeće i omogućila reciklažu. Da si napravila kanalizacione odvode za kišnicu, da si sredila prigradska naselja u kojima nema nijednog kontejnera, udaviće se Nišlije u smeće…
    Jedino si uništila zelenu površinu u samom centru i napravila ruglo, tako se ispuraju pare i kradu najbolje, beton mafija zavladala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com