Društvo

Grad subvencioniše i boravak u privatnim vrtićima?

Troškove usluga privatnih vrtića, za decu koja ispunjavaju propisane uslove, mogao bi da subveniše grad, predložilo je Gradsko veće. Hoće li roditelji dece, koja iz bilo kog razloga nisu krenula u vrtiće Pčelice, dobiti ovakvu vrstu subvencije od Grada odlučiće niški parlament.

Od prvog januara i roditelji dece koja idu u privatne vrtiće mogli bi da odahnu. Onim mališanima koji ispunjavaju uslove, deo troškova boravka u vrtiću regresiraće grad.

“Pravo na potpuno besplatno pohađanje predškolskih ustanova imaće treća ili četvrta deca u porodici, deca sa smetnjama u razvoju, zatim dupli blizanci, trojke i četvorke, deca ratnih vojnih invalida od I do IV kategorije, i deca bez roditeljskog staranja.”, navodi gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

Na veću je istaknuto i da je na listi čekanja za boravak u niškim vrtićima trenutno je preko 2 000 mališana. Zbog toga je, planirana izgradnja još pet vrtića, a u toku su razmatranja na kojim su lokacijama oni najneophodniji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com