Obrazovanje

Grad raspisao konkurs za stipendiranje talentovanih učenika i studenata

Grad NišGrad Niš raspisao je javni poziv za stipendiranje talentovanih učenika i studenata, kroz stipendiju koju će primati u 12 rata. Iznos stpendije za sada nije poznat, već će biti naknadno određen, u zavisnosti od raspoloživog novca u budžetu.

Javni poziv je otvoren do 20. februar, a prijave mogu da dostave oni koji su postigli zapažene rezultate u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta. Srednjoškolci treba da imaju prosek minimum 4,5 i da su najmanje jednom u poslednje tri godine osvojili jednu od prve tri nagrade na republičkim ili međunarodnim takmičenjima. Kada je reč o studentima, jedan od uslova je da nisu stariji od 26 godina i da imaju prosečnu ocenu najmanje 9.

Studenti prve godine osnovnih akademskih studija, osim što ispunjavaju opšte uslove i kriterijume za dodelu stipendija, mogu ostvariti pravo na stipendiju samo ukoliko su najmanje jednom u poslednje tri godine osvojili jednu od prve tri nagrade na republičkim i/ili međunarodnim takmičenjima koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo Kalendarom takmičenja U konkursu se ističe da se u obzir ne uzimaju diplome, sertifikati i priznanja sa smotri, festivala, turnira i sličnih takmičenja i manifestacija, niti pisma preporuke i nagrade sa školskih, gradskih, okružnih, regionalnih, pozivnih, prijateljskih i drugih nezvaničnih takmičenja.

Odluka o izboru kandidata biće objavljena na zvaničnom sajtu Grada Niša, na oglasnoj tabli organa i službi Grada u Ulici Nikole Pašića, kao i na oglasnoj tabli Gradske uprave za društvene delatnosti u Voždovoj ulici. Sve dodatne informacije o uslovima za prijavu, kao i obrasci, dostupni su na sajtu grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com