Društvo

Grad preuzima potraživanja Direkcije od investitora

Skupština grada Niša donela je danas odluku da grad preuzme sva potraživanja Direkcije za izgradnju grada iz sudskih sporova po osnovu naknada za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta.

Načelnica Uprave za finansije Nina Ilić je podsetila da je do 2016. godine Direkcija utvrđivala i naplaćivala pomenutu naknadu.

“Tom naknadom nije bila obuhvaćena izgradnja sekundarne infrastrukture. Grad Niš je o svom trošku izradio sekundarnu infrastrukturu u određenim naseljima, gde su to u obavezi bili investitori. Vođeni su sudski sporovi i po osnovu tih sporova koji su rešeni u korist grada, mi sada preuzimamo potraživanja. Trudićemo se da ih naplatimo u narednom periodu”, izjavila je Ilić.

Ona je rekla da je u ovom trenutku MIN-ova zadruga jedan od većih dužnika, sa iznosom od oko 122 miliona dinara. Prema njenim rečima, očekuje se okončanje još nekih sudskih sporova, a današnja odluka odnosiće se na sve njih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com