DruštvoEkonomija

Grad podstiče zapošljavanje Roma projektom vrednim 74.000 evra

Veće grada Niša donelo je na poslednjoj sednici odluku da grad učestvuje u realizaciji i sufinansiranju projekta „Akcija zapošljavanja Roma u Nišu“ ukupne vrednosti 74.000 evra.

Gradska većnica Tijana Ilić Djordjević kazala je da projekat odobren na konkursu Stalne konferencije gradova i opština, a učešće grada iznosi 19 odsto ili 14.000 evra.

 

Foto: B. Lj.

„Projektom se podržava zapošljavanje mladih Roma. Biće raspisana dva javna poziva. Jedan poziv biće usmeren prema mladima koji su završili školovanje, a niske su kvalifikacione struke. Njima će biti ponudjena mogućnost da se prekfalifikuju i dokvalifiju. U budžetu su obezbedjena sredstva da 40-tak mladih Roma stažira tri meseca, a tri meseca stažiranje će biti obaveza preduzeća koja se budu javila na konkurs“, izjavila je Ilić.

Ona je dodala da će biti raspisan javni poziv za preduzetnike u okviru kojeg će pet izabranih preduzeća dobiti pomoć u vidu opreme vredne do 2.000 evra koja je adekvatna za radno mesto na kome će raditi lice koje je prethodno u okviru projekta završilo prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju.

Ilić je dodala da će mladi Romi u okviru pomenutog projekta moći da konkurišu i za dobijanje podsticajnih sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa, a vrednost sredstava koje će moći da dobiju iznosi milion dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com