Društvo

Grad Niš uskoro dobija tri nova sekretarijata?

Grad Niš bi, ukoliko predlog usvoji I Skupština grada, uskoro trebalo da dobije još tri nova sekretarijata. Prema rečima načelnika Gradske uprave Ljubiše Janjića, novi sekretarijati doprineće efikasnijem obavljanju poslova koji se tiču poreske administracije, ozakonjenja I investicija.

Gradsko veće podržalo je predlog da grad dobije još tri nova sekretarijata. Ukoliko ovu odluku usvoji I Skupština Grada, jedan od novih sekretarijata baviće se lokalnom poreskom administracijom.

Druga novina je sekretarijat za ozakonjenje. Prema Janjićevim rečima u Nišu postoji oko 70.000 nelegalizovanih objekata. Do sada je Sekretarijat za planiranje I izgradnju u opisu posla imao ozakonjenje, ali I brojne druge poslove, pa bi, kako kaže, formiranje sekretarijata koji bi radio samo poslove ozakonjenja bilo korisno.

Treći, novi, sekretarijat je za investicije.

On će se baviti praćenjem izgradnje od planske dokumentacije, preko imovinske pripreme, do realizacije”, kaže Janjić. Ističe I da su ljudi koji će raditi u novim sekretarijatima biti oni koji su već zapošljeni u Gradskoj upravi. Novih zapošljavanja, dodaje, neće biti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com