Društvo

Grad Niš učesnik Međunarodnog foruma starih gradova

Delegacija Grada Niša učestvovala je na Drugom međunarodnom forumu starih gradova u ruskom gradu Rjazanju, koji je održan pod okriljem Komiteta Ruske Federacije za UNESKO, a u organizaciji Ministarstva kulture i turizma Rjazanjske oblasti.

Uslov za učeće na ovom Forumu bio je da je grad stariji od 500 godina.

Glavne teme Foruma bile su arhitektura, istorija, kulturna baština, pozorište, fotografija i gastronomski turizam, a za vreme trajanja ove manifestacije održana je i prva sednica Asocijacije starih gradova.

Foto: www.ni.rs

Predstavnici Grada Niša učestvovali su u radu Foruma sa tri teme – Mogućnosti i pravci saradnje drevnih gradova, Kulturna baština Niša tokom dve hiljade godina postojanja i Realizacija mera za unapređenje trgova, priobalja, ulica, pešačkih zona, parkova i drugih javnih površina.

Kako su istakli organizatori, održavanje ovog Foruma treba da posluži učvršćivanju i razvijanju kulturnih veza između gradova, regiona i država.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com