Ekonomija

Grad Niš se uključio u projekat pomoći mikro biznisima

Gradsko veće Grada Niša usvojilo je Rešenje o učešću u finansiranju projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnsoti u regionu zapadnog Balkana 2019-2020”.

Vrednost projekta je 72.000 evra, od čega 60% sredstava obezbeđuje vlada Republike Nemačke, dok će Grad izdvojiti 40% ukupne sume, a realizuje ga organizacija “Help”, rečeno je na Gradskom veću.

“Projekat obuhvata pomoć mikro biznisima. Biće podržano minimum 30 mikro biznisa, sa 2.400 evra. U pitanju je donacija u opremi ili materijalu”, poručila je Violeta Tesla iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Ona je dodala da projekat takođe obuhvata i organizaciju poslovnih obuka prema potrebama korisnika, kao i praćenje projekta.

“Ovakvi projekti su i ranije organizovani i jako su lepo prošli, ovo je praktično samo nastavak. U narednim danima se može očekivati potpisivanje projekta između gradonačelnika i organizacije Help”, istakla je Tesla.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com