Društvo

Grad Niš rešava problem snabdevanja vodom za gornji deo sela Paljina

Stari sistem vodosnabdevanja kojim su se snabdevali meštani u gornjem delu sela Paljina, prema selu Rujnik, je dotrajao i nije više funkcionalan, pogotovu u letnjim mesecima. Stara kaptaža je visoko u brdu, urasla, u jako lošem stanju i presušuje unazad šest godina. Rezervoar je kilometar i po ispod kaptaže, nekih 50 metara od puta, koji treba da se detaljno ispita i rekonstruše, saopštilo je JKP „Naissus“ i najavilo rešavanje ovog dugogodišnjeg problema.

Dodaju da je Grad Niš pokrenuo inicijativu za rešavanjem problema na način da se nova vodovodna mreža poveže na moravski vodovodni sistem, koji postoji u donjem delu sela.

„Ovo konkretno znači da grad novčano pomogne izradu projektne dokumentacije, izgradnju pumpne stanice u donjem delu sela, koja će da omogući dotok vode u rezervoar u gornjem delu i povezivanje razvodne mreže u dužini nekih 1500 metara (sa sokacima) u tom delu sela“, objašnjavaju u niškom vodovodu.

Vrednost izrade projekta i realizacija radova bi koštala prema procenama od 20 do 25 miliona dinara. Planirano je da se mreža kompletno rekonstruiše, takođe će biti obavljena rekonstrukcija rezervoara i izgradnja pumpne stanice.

Foto: JKP „Naissus“

Trasu za najavljene radove u selu Paljina su po snežnim vremenskim uslovima obišli predstavnici JKP“Naissus“Niš: Bojan Đorđević, rukovodilac sektora izgradnje i održavanja VIP mreže, Predrag Janković, šef odeljenja održavanja vodovodne mreže u prigradskim naseljima i Dejan Krstić, predstavnik mesnog odbora za komunalna pitanja u selu Paljina.

Foto: JKP „Naissus“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com