Ekonomija

Grad Niš refinansira kredite sa 480 miliona dinara

 Prema odluci Gradskog veća grad Niš će tri kredita za investicione potrebe podignuta od 2014. godine do 2016. godine refinansirati novim kreditom u iznosu od 480 miliona dinara. Načelnica Uprave za finansije Nina Ilić je istakla je da će to biti učinjeno u cilju što boljeg raspolaganja sredstvima.

„Na taj način bi se relaksirao budžet u ovoj godini kada imamo značajan broj velikih investicija. Takođe bi mogli da isfinansiramo sve u ovom trenutku neophodne potrebe građana“, izjavila je Ilić.
Prema njenim rečima, refinansiranjem kredita grad će dobiti duži rok otplate, nižu kamatnu stopu i grejs period od jedne godine. Kako je kazala Ilić, krajem prošle godine grad je refinansirao dva kredita u ukupnom iznosu od 283 miliona dinara, pri čemu je, zbog niže kamatne stope kredita za refinansiranje, ušteda u gradskom buždetu iznosila 147.000 evra.
“Kreditno zaduženje grada Niša trenutno iznosi 757 miliona dinara, odnosno 6,5 odsto ukupnog gradskog budžeta”, izjavila je Ilić. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je kazala da je grad u ovom trenutku spreman da isplati svih 750 miliona dinara kredita, ali da to nije isplativo jer su „krediti jeftini i kamatne stope niske“.
Ona je kazala da će grad verovatno za narednu godinu ostaviti isplatu svih kredita i da se, osim kredita koje će uzeti za refinansiranje, ove godine više neće zaduživati.
Write to Redakcija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pa ovi iz gradske vlade su stigli do nivoa gde samo refinansiraju krdite (odlažu naplatu kredita). Kada će da vrate te pare koje su uzeli?. To je poenta a ne odlaganje. Ali za to ti treba mozak i znanje kako se to radi!. To se ne stiče u kafanu i sa službenim kolima u privatne svrhe!. To se uči na državnim fakultetima a ne na Megatrend i Metroploiten večernjim kalemarskim školama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com