Društvo

Grad Niš predstavljen u evropskom časopisu “News Region”

U magazinu Instituta regiona Evrope „News Region“ predstavljen je grad Niš. U članku se, pored bogate istorije grada, govori i o Nišu kao novom članu mreže gradova Instituta regiona Evrope (IRE).

Foto: FB strana gradonačelnice Niša

„Prestižni evropski časopis „NewsRegion – Magazin“ (Novosti iz regiona – Magazin) u najnovijem broju donosi članak o Nišu kao administrativnom centru i trećem po veličini gradu u Srbiji koji ima velike potencijale. Navodi se bogata istorija ali i ekonomski značaj Niša za jug Srbije. Pišući o Nišu kao novom članu Instituta regiona Evrope (IRE), citira se izjava predsednika IRE Franca Šausbergera, sa kojim sam nedavno predsedavala na sastanku Komiteta regiona u Briselu da će Grad Niš imati značajnu ulogu u toj organizaciji“, navodi gradonačelnica Niša u objavi na zvaničnoj fb strani.

Direktora IRE-a Franc Šausberger rekao je za ovaj časopis da će Niš imati važnu ulogu u evropskoj mreži IRE-a.

“Zahvaljujem gradonačelnici Dragani Sotirovski i željno iščekujem dobru saradnju“, poručio je Šausberger.

Trenutno IRE mreža broji više od 160 regiona, gradova, opština, preduzeća i investitora, iz 23 zemlje Evrope. Broj članica konstantno se povećava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com