Društvo

Grad Niš nudi u zakup skoro 700 hektara zemljišta

Grad Niš raspisao je oglas za drugi krug javnog nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. U Nišu se ukupno nudi 687 hektara poljoprivrednog zemljišta, odnosno 754 parcela.

Period zakupa je 15 godina. Među zemljištem koje se nudi u zakup nalaze se i četiri parcele koje se nude zainteresovanima po početnoj ceni od 0 dinara.

Radi se o napuštenom poljoprivrednom zemljištu koje nije bilo predmet zakupa u poslednje tri godine. To zemljište se zakupljuje na pet godina, nakon čega se period može produžiti uz plaćanje zakupnine u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivredno zemljište.

Sva zainteresovana fizička i pravna lica imaju pravo učešća, a jedini uslov je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Za parcele koje se nude po početnoj ceni od nula dinara, pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja je upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Oglas se može naći na saju Uprave za poljoprivredno zemljište. Rok za prijavu je do srede, 3. novembra, do 13 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com