Obrazovanje

Grad Niš nagradio najbolje đake, nagrade uručila gradonačelnica

I ove godine Grad Niš dodelio je novčane nagrade i plakete učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim i međunarodnim takmičenjima. Nagradjeno je 39 osnovaca i 66 srednjoškolaca.

Za ove nagrade izdvojeno je million i 276 hiljada dinara. Prvo, drugo i treće mesto na republičkim takmičenjima nagrađena su sa po devet, sedam i po, i šest hiljada dinara. Plasmani na međunarodnim takmičenjima nagrađeni su sa po devet, deset i po i 12 hiljada dinara. Najbolji na ekipnim takmičenjima dobili su 30 hiljada, 25 i 20 hiljada dinara. Učenike, profesore i roditelje je pozdravila i nove uspehe im poželela i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

‘’Velika zahvalnost svima, a posebno učenicima, što ste  naš grad obradovali sa jednom od nagrada koju ste doneli bez obzira da li je tobilo međunarodno ili takmičenje u našoj zemlji.Grad će nastaviti i naredne godine da nagrađuje talentovane učenike, da vam  pomažemo i kod zaposlenja. Želim da nam i dalje donosite nagrade, da promovišete naš grad, a ono najvažnije je da vas svi koji vas upoznaju pamte po tome kakvi ste i po znanju koje imate.  Zahvalna sam i profesorima koji su vam znanje koje ste pokazali preneli ali su vas, pre svega, naučili da budete ljudi’’- kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica je ovom prilikom najavila i da će u idućoj godini neke škole, osnovne i srednje, dobiti nove sportske terene, a direktore škola je pozvala da kažu šta im je sve potrebno, a grad će se potruditi da omogući đacima uslove u kojima bi još kvalitetnije učili.

Foto: V. P.

‘’Takmičim se iz biologije i srpskog jezika. Nagrada puno znači jer smo dosta truda uložili pripremajući se, a kada taj trud donese nagradu onda je sve još lepše’’- kaže Maša Cvetković, učenica OŠ ‘’Car Konstantin’’.

Za dupli uspeh koji je postaigla na takmičenjima iz matematike nagrađena je i Ana Mitić,  učenica sedmog razreda Gimnazije ‘’Svetozar Marković’’.

‘’Učestvovala  sam na dve olimpijade koje organizuje Društvo matemaičara Arhimedes na kojima sam stigla do finala u Beogradu. Jedino mi je žao što nisu organizovala sva takmičenja zbog situacije u zemlji. Teško mi je što se takmičanja otkazuju ili se organizuju onlajn. Na takmičenjima se srećemo, pričamo, upoređujemo rezultate zadataka, način na koji smo ih uradili. Planiram da iduće godine izađem na sva takmičenja koja se organizuju, ali sada svi čekamo datume kada će se takmičenja održati’’- kaže Ana Mitić.

Nagradu je primila Tamara Marinković, učenica 8 razreda OŠ ‘’Stefan Nemanja’’ koja je na takmičenju Internet olimpijada osvojila 3. mesto.

‘’Nagrada  mi veoma znači i ona predstavlja samo jedan moj cilj  koji sam ostvarila, a imam još puno ciljeva pred sobom. Planiram da upišem Gimnaziju ‘’Svetozar Marković’’ specijalizovano matematičko odeljenje.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com