Ekonomija

Grad Niš kreće sa realizacijom projekta Paket podrške za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou

Grad Niš u narednom periodu realizovaće projekat Paket podrške za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou, kaže Ivana Knežević iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

 

 

“Mi smo prirpemili predlog projekta koji je odobren. Projekat podrške sprovodi Stalna konferencija gradova i opština u okviru programa Podrške Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalnu uključenost Swiss PRO i Kancelatije Ujedinjenih nacija za projektne usluge”, kaže Knežević.

Ona navodi da paket podrške znači da će Niš dobiti ekspertsku i tehničku podršku u uspostavljanju i primeni mehanizama u sprovođenju antikorupcijskih politika u skladu sa važećim antikorupcijskim zakonskim i strateškim okvirom.

Grad Niš će nakon realizacije projekta dobiti lokalni akcioni antikorupcijski plan.

“To jeste pre svega i naša zakonska obaveza, a osim toga i nešto što će unaprediti usluge koje Grad Niš, kao jedinica lokalne samouprave, može da pruži svojim građanima”, naglasila je Knežević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com