DruštvoObrazovanje

Grad Niš je objavio Javni konkurs za besplatne obuke za mlade

Grad Niš je objavio Javni konkurs za besplatne obuke za mlade, u okviru projekta „Akademija novih zanimanja”.

„Akademija novih zanimanja” je projekat koji je odobren Gradu Nišu u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicima lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou, od strane Ministarstva omladine i sporta, u iznosu od 2.949.000 dinara. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom – JUG i Centrom za inovativno preduzetništvo mladih – Startap centar Niš.

Cilj projekta je da 90 mladih ljudi stekne praktična znanja, veštine i kompetencije, koje su savremene i tražene na tržištu rada, a sa kojima će biti u mogućnosti da posluju kao frilenseri, onlajn, ili se prijave za Кonkurs za stanare Start ap centra ili registruju radnju/preduzeće.

Besplatne obuke za mlade Niša se realizuju u periodu septembar-novembar 2020. godine, u trajanju od 40 ili 50 školskih časova, iz sledećih šest oblasti: digitalni marketing menadžment, veb dizajn, copywriter & content writer, grafički dizajn, fotografija i Photoshop i knjigovodstvo. Za učesnike obuka je predviđen i besplatni poslovni seminar o frilensingu, onlajn poslovanju, osnivanju start apa i programu Start ap centra.

Besplatne obuke su namenjene mladima (15-30 godina) – nezaposlenima, onima koji žele promenu karijere, pripadnicima ranjivih grupa i sl. Nakon pohađanih obuka polaže se test, dobija sertifikat i učesnici su u obavezi da se registruju na nekom od sajtova za onlajn poslovanje kako bi se pratio njihov rad u narednom periodu.

Za učešće na objavljenom Javnom konkursu za besplatne obuke za mlade iz Niša, u okviru projekta „Akademija novih zanimanja”, neophodno je da mladi pošalju prijavu, poseduju računar i dobru internet konekciju, i da se obavežu da će prisustvovati na minimum 95% (onlajn) nastave potpisivanjem ugovora.

Tekst Javnog konkursa za besplatne obuke za mlade i Prijavni formular možete videti u delu: КONКURSI na sajtu Grada Niša. Rok za prijavu je 17.8.2020. godine.

Više informacija o samom Javnom konkursu možete dobiti u Omladinskom klubu Кancelarije za mlade Grada Niša, ili na 504-770, odnosno kzm.nis@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komnetar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button