Društvo

Grad Niš ima novi zvanični portal, vesti se čitaju na čak deset svetskih jezika

Od pre nekoliko dana zvanični portal Grada Niša, koji objavljuje vesti o aktivnostima gradske vlasti, promenio je izgled. Novina, koja u prvi mah pada u oči, je instalirani “plug in” koji omogućava čitanje vesti iz Niša na čak deset svetskih jezika.

Zvanični portal Grada Niša i dalje se nalazi na istoj “adresi” (www.ni.rs) samo je sada moderniji i pregledniji, mišljenja su oni koji su svakodnevno, zbog prirode posla, upućeni na gradski portal.

U glavnom “prozoru” smenjuju se vesti koje se odnose na aktuelne aktivnosti gradske vlasti, dok se čitaoci preko menija mogu informisati o svim aktivnostima kako javnih preduzeća, tako i o međunarodnoj saradnji Grada Niša.

Novi portal ima direktnu interakciju sa građanima preko banera koji poziva na prijavljenje komunalnih i drugih problema, kao i na aktivno učešće u kreiranju nacrta budžeta.

U okviru ovog banera postoji i direktna povezanost sa eUpravom preko koje je građanima Niša omogućeno prijavljivanje za vakcinisanje protiv korona virusa.

Osim toga, novi portal pruža mogućnost uvida u dokumentaciju, akta, konkurse, saopštenja i ostala javna obaveštenja.

Ovde se mogu naći i servisne informacije koje su na dnevnom nivou bitne građanima Niša, a tiču se kvarova  na elekto i vodovodnoj mreži i očekivanog vremena za njihovo otklanjanje.

Ono što je novina, koja do sada nije viđena, je prevod zvaničnog portala Grada Niša na arapski, kineski, francuski, nemački, španski, holandski, ruski, italijanski, engleski i portugalski jezik, kako bi se Niš, kao grad mogućnosti, približio stranim investitorima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Уууу…. Јеее…. Раскош!
    А, квалитет превода…..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com