Društvo

Grad Niš dobitnik “Zlatnog ključa” Dunavskog biznis foruma

Grad Niš dobitnik je ovogodišnjeg prestižnog priznanja “Zlatni ključ” Dunavskog biznis foruma, koji se dodeljuje Otvorenim gradovima za suživot i toleranciju, za projekte koji povezuju i za razvoj lokalnih samouprava. Takođe, u Oficirskom domu, dodeljeno je i priznanje “Dunavski kapetan” direktoru Regionalne privredne komore, kao i povelja “Kapetan Miša Anastasijević” istaknutim pojedincima našeg grada iz oblasti nauke, privrede, kulture, sporta.

Priznanje “Zlatni ključ” primila je zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, koja je istakla da je čast i privilegija dobiti značajno priznanje od eminentnih članova žirija koji su prepoznali Grad Niš, kao grad pametnih ljudi.

Dušica Davidović; foto: P. V.

“Ono što je značajnije u ovim nagradama jeste da su uticajni članovi našeg društva, naši sugrađani, dobili priznanje “Kapetan Miša Anastasijević”. Vidite koliko profesora imamo, koliko privrednika imamo kao dobitnike današnjih nagrada, što ohrabruje i daje svima nama nadu da će upravo grad Niš biti prepoznat kao regionalni centar razvoja ovog dela Srbije. Zaista velika čast za Grad Niš, ali i velika čast za naše sugrađane koji će biti zaista podstrek za sve u regionu da svi udruženim snagama možemo stvoriti kvalitetniji život za sve naše sugrađane”, izjavila je Davidović.

Aleksandar Milićević, direktor Regionalne privredne komore istakao je da ova priznanja pomažu da se shvati koliko je Niš ozbiljan grad i koliko značajnih ljudi u njemu živi koji zaslužuju, prema njegovom mišljenju, i mnogo veća međunarodna priznanja.

“Sama nagrada koju sam ja primio ona je jedno priznanje RPK, s obzirom na to da smo mi evo već četvrta godina najuspešnija po svim parametrima koji su izuzetno merljivi, numerički, u sistemu Privredne komore Srbije. To je priznanje svim privrednicima koji sa nama postižu sve ove rezultate. Mi smo i ove godine trebali da podignemo izvoz za nekih dvadesetak odsto, nažalost situacija nas je sprečila da se to i desi, ali dobra je uteha i da nisu stale investicije, da nije pala proizvodnja, da su stvari pod kontrolom i svakako to govori o tome na kom stepenu se nalazi ovaj naš grad”, rekao je Milićević.

Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” primilo je 18 laureata.

Spomenka Đokić – Krstić; foto: D. K.

Među brojnim istaknutim imenima u oblasti obrazovanja, nauke, tehnologije, privrede i sporta, za zapažen doprinos muzičkoj umetnosti i stvaranje benda “Lutajuća srca”, povelja “Kapetan Miša Anastasijević” uručena je i Spomenki Đokić – Krstić. Tako su legendarna “Lutajuća srca” dobila još jedno priznanje kojim se potvrđuje njihova veličina u kulturi našeg grada, ali i to da je njihova muzika vanvremenska.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com