Društvo

Grad nagradio 33 studenta

Najboljim studentima niškog Univerziteta i studentima ove visokoškolske ustanove koji su diplomirali sa prosečnom ocenom 10 tokom studija na svečanom prijemu u Gradskoj kući uručene su gradske nagrade. Novčanom nagradom u iznosu od 50.000 dinara i plaketom nagrađeno je 12 najboljih studenata koje su predložili njihovi fakulteti, a nagrađeno je još 21 diplomirani student sa prosekom 10. Nagrade su studentima uručili rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić i predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković.  Studentima je na postignutom uspehu u ime gradonačelnika Niša koji je opravdano bio odsutan čestitke uputila Sekretar Sekretarijata za obrazovanje Marina Kostić.Ona je kazala da će nagrade dobiti 33 studenta.

“Grad je ove godine iz budžeta grada za nagrađivanje studenata izdvojio ukupno 1.650.000 dinara”, kazala je Marina Kostić. “Iznos je isti kao i prošle godine, ali to ne znači da će ostati tako i narednih godina, a ono što je značajno to je,  kada je reč o svim davanjima za telantovane studente i učenike, grad i gradonačelnik poštuju prioritete i potrebe mladih koje zahtevaju dalje usavršavanje i napredovanje najmlađih stanovnika grada”.

Najbolji studenti fakulteta Univerziteta u Nišu ove godine su Sanja Radonjić sa Ekonomskog fakulteta, Milica Stojanović sa Filozofskog fakulteta, Emilija Petrović sa Fakulteta zaštite na radu kao i Aleksandar Milenković, student Medicinskog fakulteta.

“Moj glavni motiv za postizanje ovako visokih rezultata je da idem uvek napred. Postavljam sebi visoke ciljeve i trudim se da stignem do njih. Planiram da ostanem u zemlji ukoliko je to moguće. Ovakvim akcijama i  promocijama znanja država daje dobar primer. Ako se ovako i dalje bude radilo ja bih želeo da ostanem u  svojoj zemlji”, kaže Aleksandar Milenković.

Njegov recept za uspeh je marljiv rad i samo marljiv rad.

Anđela Protić je nagrađena kao najbolji student Pedagoškog fakulteta, Dunja Milić kao najbolji student Mašinskog fakulteta, a Mihailo Dašić kao najbolji student  Fakulteta umetnosti.

“Matematika i računarstvo su oblasti koje me zanimaju od malih nogu, a da bi ste imali prosek 10, mora dosta da se radi. Ne mogu da kažem ceo dan, ali dosta vremena treba da se uloži”, kaže Ivan Damnjanović, najbolji student Elektronskog fakulteta.

Sara Božić je dobila nagradu kao najbolji student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, a Ivan Stošić kao najbolji student Prirodno matematičkog fakulteta.

“Dobra motivacija i dobra organizacija su recept za visoki prosek”, kaže Sanja Radonjić, a novac ne zna kako će da utroši. “Pametno, svakao”, kaže. Mora joj se verovati jer je najbolja na ekonomiji.

Dodeli nagrada prisustvovao je rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić, predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, gradski većnik resorno zadužen za obrazovanje Mirko Zečević i dekani niških fakulteta.

“Veliko je zadovoljstvo biti sa najboljim studentima naših fakulteta, ali je zadovoljstvo još veće kada znamo da Grad Niš brine o njima”, kazao je rektor Antić. “Naši studenti će svojim radom i svojim karijerama dati značajan doprinos našoj državi”.

Najbolje studente je pozdravio i predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković.

“Uspehe ste sami svojom voljom i energijom ostvarili i na vaše uspehe smo ponosni. Desetke u vašim indeksima potvrda su vaše spremnosti da iskoristite sve pružene šanse , svesni da danas ovde to nije nimalo lak zadatak. Vaše desetke su ujedno i dokaz da ste spremni da znanjem u duhu svetosavlja menjate svet oko sebe i da se na tom putu usavršavate u svim segmentima. Vi ste oni pred kojima je budućnost našeg grada i države. U tome treba da pronađete motiv jer vas to i čini drugačijim od ostalih. Na vama je da izaberete put da li se suočiti, boriti, menjati nešto ili otići i prepustiti odgovornost drugima “, rekao je Rade Rajković, predsednik Skupštine grada prilikom uručivanja nagrada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com