Ekonomija

Grad kupio zgradu kod Ureda za 1,9 miliona evra

Deo gradske uprave, Narodnog muzeja i Galerije savremene likovne, kao i gradska preduzeća koja sada plaćaju zakup poslovnog prostora mogla bi uskoro da se presele na novu lokaciju pošto je grad Niš kupio za 1,9 miliona evra poslovnu zgradu u Ulici Milojka Lešjanina 39.

Zamenik sekretara Sekretarijata za imovinske poslove Maja Ilić izjavila je da odluka o kupovini doneta jer su proračuni pokazali da se više isplati da se pribavi nepokretnost nego da javna preduzeća i nadalje plaćaju zakup poslovnog prostora.

Galerija savremene likovne umetnosti
Foto: Niške Vesti

“Direkcija za javni prevoz mesečno plaća 2.000 evra zakup 290 kvadrata poslovnog prostora u Ulici Milojka Lešjanina. JKP “Objedinjena naplata” plaća zakup poslovnog prostora 80.000 dinara, 13.504 dinara i 5.449 dinara”, istakla je Ili.

Ona je kazala da je zgrada u Ulici Milojka Lešjanina (kod Ureda) kupljena u postupku prikupljanja ponuda od firme “Monicom”.

Foto: Niške Vesti

“Zgrada je površine 2.100 kvadrata u četiri nivoa. Biće plaćena u dve rate, od 60 i 40 procenata nakon što odluku o kupovini potvrdi i Skupština grada”, izjavila je Ilić.

Ona je podsetila da je Galerija savremene likovne umetnosti ostala bez poslovnog prostora u centru grada pošto je objekat vraćen ranijim vlasnicima, a novi prostor potreban je i Narodnom muzeju zbog toga što će u postupku restitucije biti vraćen potomcima nekadašnjih vlasnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com