Društvo

Grad kod Nišave podiže park sa autohtonim voćem srpskih domaćinstava

Grad Niš krenuće narednih dana sa pošumljavanjem više lokacija u gradu za šta će biti utrošeno 1.252.000 dinara, a osim lišćara i četinara, u priobalju Nišave iza “Lidla” biće posađene autohtone sorte voća, tako da će Niš dobiti jedinstveni park “replika autohtonog srpskog domaćinstva”.

Sadnice četinara, lišćara, ali i voća, navedeno je u odluci koju je niško Gradsko veće donelo na poslednjoj sednici, biće posađene u okviru projekta „Povećanje koristi za životnu sredinu kroz urbano pošumljavanje u Nišu 2“,
Za realizaciju pomenutog projekta Ministarstvo za zaštitu životne sredine izdvojiće 1.000.000 dinara, dok će grad iz svog budžeta obezbediti 252.000 dinara.

Osim pošumljavanja priobalja Nišave iza “Lidla”, projektom je planirano i pošumljavanje bezmalo 4.000 kvadrata blokovskog zelenila u Knjaževačkoj ulici i bezmalo 1.900 kvadrata u Nišavskoj ulici.

U planu je i pošumljavanje 4.700 kvadrata u priobalju Nišave, iza Tržnog centra „Roda“.
Na toj lokaciji, kako je navedeno u gradskoj odluci, biće uređen prostor sa zelenilom i drvoredom za rekreaciju, odmor i piknik pored reke.

Rok za pošumljavanje svih pomenutih lokacija je 1. decembar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Zaista lepa ideja! A zasto ne zasaditi vocke i kao drvorede, u gradu? Ili bar po neko rodno drvo u svakom parku, skolskom dvoristu,…?

  2. Ideja dobra, biće i realizacija a onda tačka. Niko ne brine o sednicama, one se suše i lome od bahati a i neodgovornih izvođača koji su pocupali silne sadnice iza Delte. Zadljucak: ako nešto radite i ulazite pare ODRŽAVAJTE. Pogledajte park iza Delte, jadno a skoro redjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com