Društvo

Grad dodelio 54 bicikle učenicima osnovnih i srednjih škola

U sklopu projekta Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Niša, a u cilju zaštite životne sredine i smanjenja zagađenosti vazduha na području grada, učenicima osnovnih i srednjih škola u Nišu dodeljeno je 54 bicikala.

Prema rečima gradonačelnice Niša, Dragane Sotirovski, 54 bicikala uručeno je onim učenicima za koje su nastavnička veća vaših škola delegirala ta imena.

“Ove nedelje će početi i velika obuka za vozače bicikala, kako da se ponašaju u saobraćaju, a četiri osnovne škole iz Niša dobiće i poligone, na kojima će učenici moći da vežbaju. Čestitam direktorima, a takođe i svima vama koji ćete danas postati vlasnici ovih dvotočkaša”, kaže Sotirovski.

Gradonačelnica je najavila da je planirana i akcija subvencionisanje kupovine bicikala odraslima.

“ Objavićemo javni poziv na kome ćete moći da učestvujete svi, porodice, kao i pojedinci. Grad će opredeliti vaučere od po pet hiljada dinara za kupovinu bicikala i nadam se da ćemo, zajedno sa svim onim što planiramo, što se tiče izgradnje biciklističkih staza, sa biciklističkim udruženjima, za ovu i za narednu godinu, imati jedan lep prsten biciklističkih staza za sve one koji vole dvotočkaše”, objašnjava Sotirovski.

Nikola Tocić, učenik gimnazije Stevan Sremac istakao je da mu jako znači bicikl, jer trenutno nije imao nijedan, i da je jako važna izgradnja biciklističkih staza.

 

“Da budem iskerena, nisam očekivala da ću baš ja da dobijem biciklu i mnogo sam zahvalna, jer mi je ovo prvi bicikl u životu. Probala sam i ranije da vozim, ali mislim da neću imati problema prilikom vožnje. Najradije ću voziti kejom pored Nišave”, Anastasija Veličković, učenica Gimnazije “Bora Stanković”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

  1. A šta bi sa dodelom Vidovdanskih nagrada za decu koja su ostvarila neki uspeh na republičkim takmičenjima?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com