Ekonomija

Grad dobio od države još 350 miliona dinara za saobraćajnice

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović saopštio je danas da je grad dobio novu podršku države za saniranje putne infrasturkture i dodao da je reč o iznosu od 350 miliona dinara za saniranje 16,5 kilometara puteva na području Gradske opštine Palilula.

„Radiće se saobraćajnica od Bubnja prema Gornjem Medjurovu kroz Bubanj selo i Bulevar Petra Randjelovića do Bubja do kružnog toka na Ledenoj steni. Radiće se i saobraćajnica u Minovom naselju, od kružnog toka, levo prema Donjem Medjurovu, prema Čokotu i kroz selo Čokot do naselja 9. maj. U naselju 9. maj radiće se jedna od glavnih saobraćajnica – Jastrebački partizana i deo Pasjačkih partizana prema Lalincu. Biće saniran i put koji ide od Ulice Stanoja Bunuševca prema Donjem Vlasu u dužini od četiri kilometara“, istakao je Bulatović na konferenciji za medije.

Bulatović je istakao da grad Niš nikada veća izdvajanja nije imao za sredjivanje putne infrastrukture za koju su gradjani isticali da je veliki problem.

„Grad Niš je dao doprinos da se u poslednja četiri meseca 34 putna pravca kompletno rekonstruišu. Do sada smo završili rekonstrukciju 36 kilometara saobraćajnica, a očekujemo da do kraja godine uradimo još 15 kilometara“, izjavio je Bulatović.

Kako je kazao Bulatović pri kraju je javna nabavka i za izgradnju novih saobraćajnica na području grada

„Izdvajanja grada za putnu infrastukturu veća su u odnosu na prošlu godinu za 20 odsto. Očekujem da ćemo za dve godine staviti pod kontrolu problem putne infrastrukture na području grada. Radićemo i ulice u gradu i saobraćajnice u selima. Jako nam je bitno da se može doći do sela. U ovoj godini radićemo glavne putne pravce, nakon toga radićemo i sporedne pravce i ulice u svim selima“, rekao je Bulatović.

On je najavio da će se saobraćajnice rekonstruisati i tokom zime ukoliko vremenske prilike dozvole pošto su završene javne nabavke i sa izvodjačima radova sklopljeni dvogodišnji ugovori.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je danas da će izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u tom gradu početi naredne godine.

Bulatović je rekao da je grad, uz podršku Evropske unije i države Srbije, obezbedio taj projekat vredan 55 miliona evra.

„Projekat podrazumeva izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstruciju i izgradnju svih nedostajućih kolektora, kao i izgradnju kalanizacione mreže u četiri sela“.

Bulatović je rekao da će grad Niš dati doprinos da u narednih pet godina bude realizovan nacionalni plan da svako selo dobije vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button