Društvo

Grad će popraviti fontanu koja je oštećena prilikom skupa oldtajmera

Oldtajmeri koji su krajem maja bili izloženi na Trgu kralja Milana prelazili su preko mlaznica niške fontane i na taj način ih oštetili. Iako neka Udruženja oldtajmera negiraju i krivicu prebacuju na druga Udruženja , kaže gradonačelnica, Grad će ipak popraviti fontanu jer je to njihova obaveza.

Na nedavnoj sednici Veća, gradonačelnica je upitala i ko će snositi troškove i odgovornost za oštećenu fontanu i najavila da razmatraju da li će policiji podneti prijavu.

“Kada smo pokazali snimak šta se dešavalo tog vikenda tog na gradskom Trgu, shvatili smo da ipak neki ljudi nemaju odgovornost, odnosno svest da su na gradskom Trgu, da je fontana relativno skroro završena. Sada su krenula pojedina Udruženja oldtajmera da se javljaju i da jednostavno kažu, ne nismo mi, nego je to i to Udruženje. Kako god bilo, naša obaveza jeste da popravimo fontanu. Znate koliko puta apelujemo kao Grad na sugrađane da budemo toliko svesni da čuvamo sve šta imamo, ne samo fontane, već i česme. Verujte, ja se stidim kad znam koliko fontana i česama ne radi, posebno kada je napolju 40 stepeni.

Sotirovski dodaje da je Grad dao nalog NišStanu da se sve česme poprave i da to bude fakturisano.

“Taj trošak ćemo odbiti od transfera svakoj gradskoj opštini u zavisnosti koliko česama na toj teritoriji ima. Njima je povereno da se brinu o česmama, da podstavljaju podzemne kontejnere i da se brinu o atarskim putevima. Ako to gradske opštine rade, ja se pitam šta rade? Ja se kao gradonačelnik ne ljutim na opštine, niti na sugrađane, daleko od toga. Ako znamo šta su nam obaveze, moramo da znamo šta nam je i dogovornost. Svako uradi deo onoga za šta je nadležan, verujem da ćemo kao Grad da budemo mnogo napredniji”, kazala je.

Gradonačelnica je pozivala sve građane da prijave čak i one koji peru autmobile u fontani i koji voze bicikle po fontani i na taj način zlouotrebavaju ono što Grad ima.

https://www.instagram.com/p/Cc5hQGGl5sM/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

 1. Obavezno i zapisati broj registarske tablice bicikliste koji predje preko fontane i drakonski ga kazniti. E Sotonovska dve blage nemaš…

 2. Trg je u svako smislu, mogao biti mnogo bolji, lepsi i najbitnije…zeleniji.
  Gradske opstine nisu funkcionalne, ogromna administracija i troskovi, zarad politickog uhljebljenja stranackih poslusnika…mentalitet palanke i potreba da se svi docepaju drzavnih jasli…i zive na teret drzavnog budzeta. Interesantno da nema volje, godinama, da se bilo sta promeni…Ulice pune rupa, manjak parking mesta, zapusteno Staro groblje, Bubanj, Dvorista zgrada pune blata, psi lutaliceu centru grada, urbanisticki javasluk, zgrade se grade u uzem gradskom jezgru, crkve se grade po parkovima, parkinzi pored skola…i jos mnogo drugih indikatora, sablonskog, ne kreativnog, ne humanog, ne inventivnog i ne ekonomicnog upravljanja ovim Gradom.

 3. Ko je uopšte dozvolio da se oldtajmeri nadju na Trgu?
  Neko je sigurno primio pare za to…
  Pa neka sad plati štetu!

  1. Slažem se sa vama. Neće grad da popravi nego Nišlije! Gradonačelnici uvek zaborave odakle gradske pare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com