Društvo

“Gorica” preuzela brigu o grobljima u Brzom Brodu i Suvom Dolu

JKP “Gorica” odlukom Skupštine grada Niša preuzelo je brigu grobljima u Brzom Brodu i Suvom Dolu. Do sada se o ovim grobljima niko nije starao.

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić je istakao da Grad preuzima ulugu upravljanja ta dva groblja. JKP Gorica imaće mogućnost da upravlja njima i da omogući da i ta groblja imaju dobar komunalni red.

Ovaj predlog je stigao od “Gorice”, a u obrazloženju se između ostalog navodi da će pored Novog groblja „Bubanj“ i Starog i Novog groblja u Niškoj Banji, gde navedene komunalne delatnosti već obavlja,  preuzimanjem navedenih grobalja na upravljanje i održavanje, građanima ponuditi kvalitet pružanja pogrebnih usluga na
višem nivou od postojećeg.

Predlog sadrži i izraženu spremnost JКP “Gorica” Niš, za preuzimanje upravljanja i održavanja napred navedenih grobalja koja ispunjavaju uslove da budu proglašena “grobljima u upotrebi” u smislu člana 5. stav 2. Odluke, odnosno koja se nalaze na zemljištu u javnoj svojini Grada Niša i planskim dokumentom su namenjena za sahranjivanje, u skladu sa važećim propisima, kao i da Preduzeće ispunjava sve kriterijume u smislu osposobljenosti za obavljanje ovih poslova.

“Razmotrivši probleme građana zbog grobalja koja nisu uvedena u objedinjeni sistem upravljanja od strane JКP „Gorica“ Niš i Predlog preduzeća, kao i obavezu obezbeđenja kontinuiteta i kvaliteta u obavljanju komunalnih delatnosti na svojoj teritoriji, Grad Niš je prepoznao potrebu da pristupi uređenju upravljanja grobljima na
svojoj teritoriji”, ističe se u obrazloženju odluke koju su danas i usvojili odbornici na hitnoj sednici Skupštine grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com