Društvo

Gorica DUGOVE VRAĆA NAREDNE godine

JKP “Gorica” preduzećima Parking servis, Objedinjena naplata, Naissus i Direkciji za javni prevoz duguje oko 41 miliona dinara. Teška finansijska situacija u ovom preduzeću nametnula je rešenje – Gorici će biti omogućeno odlaganje plaćanja dugovanja do januara iduće godine. Ovu preporuku usvojilo je Gradsko veće na današnjoj sednici.

“Gorica nije u mogućnosti da obaveze po pozajmicama plaća, tako da joj se na ovaj način omogućuje da se, nakon reorganizacije i smanjenja broja radnika, uz organizaciju brojinh procesa u preduzeću, stvori finansijski potencijal da ovo preduzeće samo finansira svoje obaveze“, izjavio je Igor Vojinović, gradski većnik zadužen za komunalna pitanja.

Foto: Niške Vesti

Tako će Gorica, umesto marta,  sa otplatom dugovanja lokalnim javno komunalnim preduzećima moći da počne 1.januara 2018. godine i to na 20 mesečnih rata.

Grad je angažovao budžetsku inspekciju kako bi se, eventualne nepravilnosti u radu ovog preduzeća, otkrile a onda i bile otklonjenje. Nakon podnošenja izveštaja grad će preduzeti dalje mere. Vojinović kaže da se mogu očekivati i promene u rukovodstvu Gorice.

“V.D. stanje direktora ističe 24.maja, a nakon isteka njegovog mandata razmišljaće se  ozbiljno o izboru novog. Ukoliko ima nepravilnosti u radu preduzeća mi ćemo to vrlo brzo i saznati. Ja ću svakako predložiti Gradskom veću da zatraži smenu aktuelnog rukovodstva JKP “Gorice”,  završio je Vojinović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com