Kultura

Gordana, supruga Tome Zdravkovića u dokumentarnom filmu “To je Toma, pesnik i nesretnik”

Gordana Zdravković, udovica legendarnog pevača, učestvuje u snimanju dokumentarnog filma o Tomi Zdravkoviću u produkciji City grupe i Centra za kulturu Aleksinac.

 

Oliver Paunović, producent i Gordana Zdravković

“Tomina supruga će sigurno dati pečat kompletnoj priči koju ćemo da ispričamo kroz ovaj dokumentarni film. Ona je neko ko najbolje poznaje njegovu dušu i koja je bila njegov saputnik i podrška kako u lepim, tako i u njegovim najemotivnijim trenucima”, kazao je producent dokumentarnog filma “To je Toma, pesnik i nesretnik” Oliver Paunović.

Gordana Zdravković

Paunović je objasnio da ovaj dokumentarni film nema veze sa već aktuelnim filmom “Toma” Dragana Bjelogrlića.

“Njegov film je fenomenalan, gledao sam ga dva puta. Prepun je emocija… Dokumentarac koji mi radimo sadržaće svedočanstva prijatelja i saradnika Tome Zdravkovića, a upravo su ona ta koja daju bogatstvo jednom dokumentarnom filmu. Probaćemo da napravimo film koji će svojom pristupom i senzibilitetotom biti na tragu karaktera Tome Zdravkovića”, dodao je Paunović.

Pored Gordane, u filmu o Tomi govore: Zoran Kalezić, Tanja Bošković, Danica Maksimović, Rade Brajović, Hasan Dudić, Nikola Idžan. Nove detalje iz Tominog života i stvaralaštvu u filmu će ispričati i Nikola Kankaraš, koji godinama unazad uređuje fejsbuk stranu o legendarnom pesniku i pevaču, ali i njegov dugogodišnji menadžer, ili kako on voli da kaže “i tata i mama” – Sadik Pašić iz Sarajeva. Film će obilovati i mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine decenijske plodonosne karijere.

Nakon završnih nasnimavanja video materijala u Aleksincu krajem oktobra, slede montaža i finalna produkcija. Dokumentarni film biće premijerno prikazan 20. novembra u sali Doma kulture u Aleksincu, na dan rođenja Tome Zdravkovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com