Turizam

Gondolin branč u vazduhu osvojio predstavnike medija iz Nemačke i Austrije

Predstavnici medija iz Nemačke i Austrije borave tokom vikenda, 3. i 4. juna na Zlatiboru, u okviru njihove posete našoj zemlji koju organizuje Turistička organizacije Srbije.

Najposećeniji planinski centar Srbije ugostio je novinare medijskih kuća Pannonien TiVi & Reisesofa, Richter direct, Cleven Reisen, Salzburger Nachrichten, Pressebüro Düring i Travel continent, koji će kroz priloge, reportaže, blogove preneti svoja iskustva i lične doživljaje i prikazati vrednosti Zlatibora.

Posebno su istakli važnost „Gold gondole“ zahvaljujući kojoj je Zlatibor prepoznat na mapi svetskih destinacija. Ovom prilikom predstavnici stranih medija su uživali u doživljaju Zlatibora iz drugačije perspektive u kabinama najduže panoramske gondole na svetu. Sa svojih devet kilometara vazdušne trase pružila im je nezaboravan doživljaj tokom vožnje iznad živopisnih zlatiborskih predela, kao i nesvakidašnjeg „branča u vazduhu”.

Gosti iz Nemačke i Austrije su uživali u zlatiborskom obroku u vazduhu i doživeli duh tradicije degustirajući pršutu, slaninu, kulen, domaću pitu i sir koje su napravili lokalni proizvođači iz zlatiborskih sela. Uz ovaj raznovrstan planinski obrok posluženi su domaća rakija, sokovi i voda. Pored izvrsnog ukusa i velikog izbora specijaliteta, na goste je poseban utisak ostavila sama postavka trpeze koja je dekorisana na takav način da je spojila tradicionalno i moderno i predstavlja ovu inovativnu ponudu “Gold gondola” namenjenu potrebama savremenog turiste.

Obilazak prirodnih lepota, atrakcija i sadržaja kojima Zlatibor raspolaže, vožnju najdužom panoramskom gondolom na svetu kao i degustaciju tradicionalnih gastronomskih specijaliteta na putu do vrha Tornika će naši gosti preneti svojoj milionskoj publici. Zahvalivši se domaćinima na gostoprimstvu, predstavnici medija su istakli da Zlatibor poseduje izvrsne potencijale za turizam koji će ih sigurno ponovo dovesti na najposećeniju planinu Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com