Sport

Goleada na Čairu: Radnički i Napredak podelili bodove

U Južnjačkom derbiju na Čairu večeras Radnički i Napredak podelili su bodove. Meč 6. kola završen je rezultatom 3:3.

Prvu ozbiljniju priliku imao je Radički preko Drinčića koji se u 8. minutu lepo postavio i uputio jak šut sa preko 20 metara, međutim lopta je završila pored gola.

Kruševljani su na ovom meču imali podršku svojih navijača koji su na Čair doputovali jednim autobusom.

Nakon razmenjivanja pasova uglavnom po sredini terena, prvu šansu iskoristili su gosti. Igrao se 30 minut a Aleksa Vukanović je sa desetak metara šutirao ka golu, Ristić je odbranio a na odbitak naleteo Regis Samuel i lobovao čuvara mreže Radničkog koji je bio na zemlji zbog prve intervencije. Napredak je poveo sa 1:0.

Radničkom se u 43. minutu ukazala prilika da preko penala izjednači rezultat a Nišlije su to i iskoristile. Precizan izvođač najstrože kazne bio je Stanisavljević, nakon je srušen Haskić u šesnaestercu.

Nakon ovakve sudijske odluke trener gostujuće ekipe Milorad Kosanović napustio je teren i ostatak meča posmatrao sa istočne strane stadiona, dok je ekipu predvodio njegov prvi pomoćnik.

Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 1:1.

 

Radnički je od početka drugog dela igre bio konkretniji u napadu i uputio nekoliko šuteva ka golu. Nakon sat vremena igre u nekom od napada čak su bili oštećeni za penal, kada je neko od protivničkih igrača rukom zaustavio loptu u kaznenom prostoru.

U 69.minutu oprobao se i Caki Stojanović sa ivice šesnaesterca ali je šutirao pravo u golmana Petrovića.

Ipak, dva minuta kasnije ponovo su poveli gosti preko jedne naizgled bezazlene prilike. Delovalo je kao da će šutirati Regis Samuel ispred dobro postavljenog golmana Radničkog, međutim on je dodao do Vukanovića a ovaj kroz noge savladao Ristića.

To gostima nije bilo dovoljno, već su par minuta kasnije u još jednom naletu preko istog tandema pokušali da dođu i do trećeg gola. Šutirao je Vukanović a golman domaćih u skoku odbranio, lopta se odbila do Samuela, a tamnoputi napadač uputio oštar šut u nebranjeni deo gola. Ipak, tu se našao neko od igrača Radničkog da izbaci loptu maltene sa linije i otkloni opasnost.

Još jedan penal dosuđen je Radničkom kada je oboren kapiten niške ekipe u kaznenom prostoru, a precizan je bio Haskić. Radnički je ponovno poravnao rezultat u 76.minutu.

Već u 80. minutu došlo je do prvog preokreta i vođstva domaće ekipe. Na ubačenu loptu sa strane najpre je naleteo Nikodijević koji je šutirao sa 5 metara, Petrović je vrhovima prstiju nekako odbranio, ali je lopta stigla do Pankova na drugoj stativi koji je bio precizniji i zatresao mrežu.

Opasno su se raspucali fudbaleri obe ekipe u poslednjim minutima meča i priredili vrhunsku fudbalsku predstavu publici na Čairu. Tek nekoliko minuta nakon što je Radnički poveo, izjednačio je, ovog puta Napredak, koji preko Ndiajea dolazi do novog remija. Nakon 86 minuta igre na semaforu je stajalo 3:3.

Radnički je pre toga ostao sa igračem manje na terenu jer je u 83.minutu isključen Saša Stojanović nakon što je na nedozvoljen način pokušao da zaustavi protivničkog igrača.

Radnički u narednom kolu gostuje Čukaričkom.


6. kolo Superlige Srbije: Radnički Niš – Napredak Kruševac 3:3 (1:1)

Stadion: Čair

Gledalaca: 1500

Glavni sudija: Dragan Čolović

Strelci: 0:1 – Samuel Regis (30.min), 1:1 – Stanisavljević (p) (43.min), 1:2 – Vukanović (71.min), 2:2 – Haskić (p) (76.min), 3:2 – Pankov (80.min), 3:3 – Ndiaje (86.min)

RADNIČKI: Ristić, Pankov, Stanisavljević (Jovanović od 63.min), Aksentijević, Crnomarković, Haskić, Grbić (Stojanović od 46.min), Drinčić, Noma, Stanković, Ranđelović (Nikodijević od 55.min)

NAPREDAK: N. Petrović, Kostić, Vulić, Vukanović, Vešković, Boranijašević, Ostojić, M. Petrović, Regis Baha, Ndiaje, Zec

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com