Sport

Goleada na Čairu i istorijski momenti za Radnički

Odigrao je Radnički večeras najbolje poluvreme u dosadašnjem delu sezone i golovima u prvih 45 minuta rešio pitanje pobednika na Čairu. U strelce su se upisali Stanisavljević, Babić i Pavkov, a kapitenska traka vratila se na ruku Aleksandra Jovanovića.

 

Foto: Niške Vesti

Radnički je već sa centra poveo. Posle 40 sekundi razmenjivanja pasova tresla se mreža gostiju na kojoj je večeras stajao rođeni Nišlija Stefan Čupić. Aleksandar Jovanović, stari-novi kapiten i njegov imenjak Stanisavljević razmenili su loptu nekoliko puta a onda se ovaj drugi upisao u listu strelaca za ekspresnih 1:0.

Nakon postignutog gola nastavili su domaći još jače i konkretnije da prete i pokušavaju da ugroze gol Voždovca. Posle dve nerealizovane šanse Babića, usledio je i atraktivan potez Pavkova, koji je Subićevu loptu zahvatio makazicama, ali nažalost lopta odlazi uz samu stativu.

Babić je odlične šanse krunisao golom u 19. minutu, pravim projektilom iz slobodnjaka, sa 30-ak metara udaljenosti. Čupiću je lopta prošla praktično kroz ruke pa je ponovo morao da je vadi iz mreže polovinom prve deonice. (2:0)

Gosti su prvi put zapretili tek nakon pola sata igre, preko rezerviste Pavićevića koji je na terenu zamenio povređenog Stuparevića. U 29.minutu igrač Voždovca je lako ušetao u šesnaesterac, izašao “1 na 1” sa golmanom, ali je šutirao pored već savladanog Živkovića i lopta je otišla pored stative.

36. minut doneo je novu promenu rezultata, a ponovo su pogodili domaći. Slaviša Stojanović je centrirao i pronašao Pavkova na ivici peterca, a Novosađanin preciznim šutem lako savladao Čupića.

Odličnu šansu da povisi vođstvo imao je Stojanović u finišu prvog poluvremena kada je uputio silovit udarac sa 20 metara ali je neko od igrača gostiju izblokirao njegov šut.

Na pauzu se otišlo pri rezultatu 3:0.

Drugo poluvreme donelo je nešto mirniju igru, Radnički je u potpunosti kontrolisao dešavanja na terenu, a osim nekoliko bledih šansi viđen je istorijski događan na Čairu. Naime, izlaskom kapitena Jovanovića sa terena kapitenska traka pripala je Rioti Nomi, čime je postao prvi stranac u dresu Radničkog sa kapitenskom trakom.

Osim pokušaja Babića i Pavkova nakon 70 minuta igre nisu viđene ozbiljnije prilike za promenu rezultata.

Radnički se ovim trijumfom vratio na 4. poziciju sa 31 bodom. U narednom kolu dočekuje Vojvodinu na Čairu.


Superliga, 4. kolo plej-ofa: FK Radnički – FK Voždovac 3:0 (3:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 1000

Glavni sudija: Dragan Čolović

Strelci: 1:0 Stanisavljević (1. minut), 2:0 Babić (19. minut), 3:0 Pavkov (36. minut)

Radnički: Živković, Mijailović, Slaviša Stojanović (od 76. Mrkić), Stanisavljević, Subić, Mićić, Jovanović (od 50. Aksentijević), Pavkov, Simunović, Noma (od 64. Krstić), Babić

Voždovac: Čupić, Gajić, Petrović, Milutinović, Stuparević (Od 18. Pavićević), Bulatović, Mihajlović, Ješić, Srećković (od 65. Mašović), Gavrić, Duronjić (od 80. Ćirković)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com