Hronika

Godišnji pomen ubijenim Đokićima, početak suđenja do kraja godine

Vlasniku menjačnice Goranu Đokiću iz Aleksinca, njegovoj supruzi Gordani i ćerki Lidiji koji su svirepo ubijeni 26. septembra prošle godine sutra će biti služen godišnji pomen na groblju u selu Žitkovcu, a u Višem sudu u Nišu još nije počelo suđenje za taj užasan zločin. Istrag i dalje traje, a optužnica protiv glavnoosumnjičenog Gorana Džonića Više javno tužilaštvo za sada nije dostavilo Višem sudu.

Viši sud je dva puta odbio da potvrdi optužnicu koju je protiv oca i sina podnelo Više javno tužilaštvo, naložena je i dopuna istrage koja je po svemu sudeći okončana, pa se očekuje da bi se najdalje do kraja godine Goran a možda i Stefan, mogli naći pred sudskim većem. U pritvoru su trenutno Goran i njegov sin Stefan, iako do sada istraga nije našla nijedan dokaz koji bi ukazivao na to da je znao eventualne planove oca, a ima i alibi za kritičnu noć 26. na 27. septembar.

Milan Džonić za koga je dokazano da nije imao nikakve veze sa zločinom je ukinut pritvor, ali proces proces protiv njega još uvek traje. Očekivalo se da na slobodu pušten i Stefan Džonić, ali to se nije dogodilo. Prema nezvaničnim informacijama Goran Džonić i dalje ne priznaje da je bio egzekutor ubistva.

On je ranije za to okrivio braću Milošević iz sela Moravac, a koji su poznati pod nadimkom Jojke, rekavši da je po njihovom nalogu samo pratio Đokiće, ali pre dva meseca je priznao da je sve to izmislio tako da je jedino on ostao povezan sa ubistvom. Đokiće je pre ubistva poslednja videla Goranova majka Stojanka kod koje su u selu Moravac bili na večeri. Kako se sumnja, na putu do kuće sačekao ih je Goran Džonić i namamio u usamljeno područje gde ih je ubio. Tela je spalio i bacio u jamu koju je pokrio granjem a njihovo vozilo odvezao do šume u ataru Donje Trnave gde ga je zapalio. Otkriven je zahvaljujući video nadzoru u selu Tešica kroz koje je registrovalo njegovo kretanje neposredno pre i u noći ubistva kada je viđen kako vozi automobil ubijenog Đokića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com