Kultura

Godišnji koncert AFA “Oro” povodom Dana studenata

U subotu, 30. marta od 20 sati u Domu vojske u Nišu, Akademski folklorni ansambl „Oro“ Studentskog kulturnog centra Niš zaigraće pred niškom publikom, na koncertu organizovanom povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu. Ovim nastupom naš ansambl počinje oboležavanje velikog jubileja – 60 godina postojanja.

“Ova godina je za sve igrače koji su ikada bili deo našeg ansambla veoma važna. Ove godine obeležavamo šest decenija od kako postojimo. Šezdeset godina naši folklorci, instruktori, treneri, naš Studentski kulturni centar čuva tradiciju, neguje je i približava je mladađim generacijama”, kažu u SKC-u. “Prvi koncert u godini velikog jubileja održaće se povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu. Na bini Doma vojske će u subotu zaigrati svi naši članovi, od onih najmlađih do našeg prvog ansambla”.

Publika će imati priliku da vidi kako izgledaju tradicionalne igre i nošnje različitih krajeva Srbije, ali i da se podsete starih običaja, vezanih za predstojeće praznike – ovoga puta Lazarice.

Karte za koncert mogu se, po ceni od 200 dinara, nabaviti u agenciji Travego ili na biletarnici Doma vojske na sam dan koncerta.

„Oro“ planira još nekoliko velikih koncerata od kojih je prvi naredni 15. jula, uz učešće veterana i svih onih koji su učinili da ansambal bude ono što jeste danas”, dodaju u SKC-u. “Uz „Oro“ je na hiljade dece i studenata naučilo prve korake naših tradicionalnih igara, ali i osvajalo srca publike na svim meridijanima. Svi članovi znaju da biti jednom igrač, znači biti igrač zauvek, zato ih i pozivamo da dođu do Studentskog kulturnog centra i pomognu nam da ovaj veliki jubilej obeležimo kako naš ansambl i zaslužuje”.

Studentski kulturni centar najavljuje i predstavljanje monografije, kao i dokumentarnog filma i poziva sve nekadašnje članove koji imaju snimke, fotografije i tekstove o ansamblu da ih donesu i tako upotpune vrednu zbirku koja je stvarana šest decenija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com