Hronika

Godinu dana od nesreće na Bulevaru Medijana – spomen tabla podseća na Andreja i Dejana

Na današnji dan pre godinu dana na Bulevaru Medijana u Nišu dogodila se užasna nesreća u kojoj su nastradali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

Na mestu na kojem se nesreća dogodila postavljena je spomen tabla sa fotogafijama nastradalih, poruke dečakove majke majka Aleksandre Kostadinović i poruke porodice tragično nastradalog Ilića.

U posveti ispod koje je potpis Andrejeve majke napisano je: „Moja sreća, srce moje i ponos moj najveći, dok god budem ovde silno ćeš mi nedostajati“.

U posveti Dejanove porodice napisano je: „Tamo gde sada lišće zeleni, gde prvi cvet se s prolećem javi, nećemo tugo šetati više, ostaćemo sjaj u travi“.

Prekljušaj i Ilić su hodali trotoarom kada je na njih naleteo „audi“ kojim je upravljao Nemanja Stamenković (19) iz Beograda.

Osnovni sud u Nišu osudio je Stamenkovića na sedam godina zatvora, a dobio je i zabranu da,  nakon odsluženja kazne, pet godina upravlja motornim vozilom.

Veštačenjem je utvrdjeno da je Nemanja S. pri brzini od najmanje 131 kilometar na čas izgubio kontrolu nad „audijem“, izleteo sa kolovoza i na pešačkoj stazi udario najpre Prekljušaja, a par metara dalje Ilića.

Od siline udara dečak je preminuo na licu mesta, a njegovo telo pronadjeno je desetak metara dalje od mesta nesreće, prebačeno preko ograde JKP „Naisus“.

Ilić je preminuo ubrzo nakon nesreće, na putu ka Kliničkom centru u Nišu.

Građani Niša, ogorčeni zbog bahate vožnje vinovnika nesreće, četiri puta su protestovali i tražili da se pooštre kazne za vozače koji ne poštuju ograničenja brzine i druge saobraćajne propise.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com