Politika

GO ZAJEDNO Niš: Za niške naprednjake na vlasti i zaprašivanje protiv komaraca je komplikovan posao

Da zaprašivanje protiv komaraca i krpelja zna da bude komplikovan, a isto tako i unosan posao dokaz je aktuelna SNS vlast u Nišu. I ne radi se zaista o nekom komplikovanom projektu, koji je očigledno problem naprednjačkoj vlasti kada bi trebalo blagovremeno sprovesti javnu nabavku i tendere i izabrati firmu, već se radi se o zakasnelom zaprašivanju protiv komaraca, rekao je Slaviša Dinić, poverenik GO ZAJEDNO Niš.

Prvi tretman je trebalo raditi na proleće ove godine, a urađen je 23. i 24. avgusta. Drugi tretman se radi ovih dana, dakle sredinom septembra meseca, krajem leta, kad mu nije vreme, kaže Dinić.

“Opravdano se postavlja pitanje gradskoj vlasti – zašto tek sada i ko je odgovoran za to? I zašto da građani Niša, sada, kada su ih komarci izujedali tokom leta, plaćaju milionske vrednosti iz svojih džepova?

Takođe, postavlja se i pitanje bezbednosti. Da li su i koliko štetni zaprašivanje i preparati za ljude, s obzirom na to da se zaprašivanje radi i sa zemlje i iz vazduha, obično u vreme kada su ljudi uglavnom van svojih domova, u popodnevnim satima?

Da li su to isto zaprašivanje i preparati štetni za domaće životinje i za pčele, jer znamo da se zaprašivanje radi u širem delu grada, i po niškim selima?”

Jedino je jasno da je niškoj vlasti stalo do toga da se zaprašivanje uradi po svaku cenu. Jer da je zaštita građana u pitanju, sigurno bi bilo urađeno blagovremeno, zaključio je Dinić u saopštenju dostavljenom medijima.

Gradski odbor ZAJEDNO u Nišu, opominje nadležne i gradsku vlast da pre svega blagovremeno obaveštavaju i upozoravaju naše sugrađane o merama bezbednosti kada se rade zaprašivanja, da se ubuduće rade blagovremeno, kada im je vreme i kada su efekti najbolji, a ne pošto-poto da bi zadovoljili svoje nalogodavce.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Diniću, grad je prepun komaraca, onih tigrastih, oni nisu kao obični pa ih ima i sada “kad im vreme nije”. Zato zaprašuju sada i neka zaprašuju. Ili obavesti komarce da se povuku. Do tada – ne svirkaj po mnogo.

  2. Čovek je lepo pitao: zašto se ne prska kada je vreme. Sada nije vreme. Tigrasti komarci su podvrsta komaraca i u Nišu ih nema. Idi Ivane da svirkaš i jedi sendviče.

  3. То је све у договору са “дамом” из Добрујевца. Зато Славиша кажи комшики из Матејевца Наташи Станковић да, као Председник ГО Пантелеј, опомене “ДАМУ” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com