Društvo

GO Pantelej već tradicionalno pomaže sugrađanima pri pronalaženju posla. Ovog puta novčana pomoć za meru samozapošljavanja

U okviru sprovođenja opštinskog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2022.godinu, Gradska opština Pantelej potpisala je sporazum sa niškom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje o sufinansiranju Programa samozapošljavanja nezaposlenih lica na evidenciji Službe sa područja ove Opštine.

Za ovu namenu izdvojeno 2.000.000 dinara iz opštinskog budžeta i 1.900.000 dinara sa nacionalnog nivoa, kao inicijalna podrška budućim preduzetnicima koji će pojedinačno dobiti grantove u iznosu od 300.000 dinara.

Nataša Stanković, predsednica GO Panelej

“Dobra saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje je već postala tradicija, koju iz godine u godinu unapređujemo i odvajamo sve veća sredstva za podsticaje i mere za zapošljavanje. Krenuli smo sa obukom kod poznatog poslodavca i sarađivali sa novim kompanijama koje su došle u Niš, da bi se kasnije pojavila potreba za podsticaj samozapošljavanja i jačanje preduzetništva na teritoriji naše opštine, ali i podsticaj zapošljavanja teže zapošljivih kategorija ili za lica koja se angažuju po osnovu javnih radova”, kazala je predsednica GO Nataša Stanković.

Interesovanje je veliko, sredstva će dobiti 13 ljudi koji se budu prijavili putem konkursa koji će biti raspisan u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje do kraja ove nedelje. Konkurs će podrazumevati pomoć za otvaranje svih delatnosti osim trgovine i zakonom zabranjenih delatnosti i igara na sreću. Identičan konkurs se sprovodi i preko Republike, ali i Grad Niš izdvaja značajna sredstva za ovu podsticajnu meru.

Boban Matić, direktor Filijale Niš Nacionalne službe za zapošljavanje

“Raspisaćemo konkurs za podsticajnu meru samozapošljavanja za lica sa teritorije opštine Pantelej. Ove godine sredstva će dobiti 13 kandidata. Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje za GO Pantelej, trenutno je nezaposleno 4.264 lica što je za 19,4 odsto manje u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 5.290 aktivnih tražioca zaposlenja”, istakao je Boban Matić, direktor Filijale Niš Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovim Gradska pštima Pantelej nastavlja praksu sprovođenja mera aktivne politike zapošljavanja nezaposlenih lica sa svoje teritorije koju kontinuirano, od 2015. godine realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje-filijala u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com