Društvo

GO Pantelej potpisala Protokol o saradnji sa Federacijom banaka hrane Srbije

Gradska Opština Pentelej, potpisala je Protokol o saradnji sa Federacijom banaka hrane Srbije. Na ovaj način biće obezbedjenja kontinuirana saradnja u obezbedjivanju ove vrste donacija. Početak saradnje ozvaničen je raspodelom prvog kontigenta ,namenjenog ustanovama u oblasti socijalne zaštite.

Ovaj dokument dugoročnog karaktera koji definiše intenzivnu saradnju u obezbeđivanju donacija ove vrste za najširi krug korisnika u ustanovama socijalne zaštite u Nišu i podjednako za članove udruženja koja okupljaju socijalno ranjive grupe, potpisali su predsednica Opštine, Nataša Stanković i predsednik Federacije Aleksandar Vidaković u prisustvu predstavnika glavnih donatora, Milice Milanović iz Кompanije „Nestle“ i Željka Mitkovskog iz Fondacije „Vlade Divac“.

“Donaciju hrane možemo i dodatno uvećati ukoliko bi bio ukinut pdv na donaciju hrane. Ukoliko donatori hranu bace pred istek roka trajanja oni ne plaćaju pdv, a može se promeniti Zakon da oni tu hranu doniraju takođe bez plaćanja pdv-a  najugroženijim stanovnicima”, istakao je Željko Mitovski iz Fondacije “Vlade Divac”

Po rečima Aleksandra Vidakovića, Gradska opština Pantelej prva je u jugoistočnoj Srbiji sa kojom Federacija banaka hrane i prateće filantropske organizacije uspostavljaju trajnu saradnju sa tendencijom jačanja i širenja svih vidova vaninstitucionalne podrške svima kojima je potrebna pomoć šire zajednice.

“Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da osim što se brinemo kao opština o socijalno najugroženijim stanovnicima, izdvajanjem sredstava iz budžeta za jednokratne novčane pomoći, imamo još jedan način da damo svoj doprinos”, kazala je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Ove godine Opštini Pantelej, javilo se za pomoć 290 građana za novčanu pomoć,koja je isplaćena preko Centra za socijalni rad. Javljaju se za pomoć i Udruženja srudenata sa hendikepom, sa daunovim sindromom, udruženja samohranih majki.

Početak saradnje ozvaničen je raspodelom prvog kontingenta hrane koji je dopremljen u Opštinu i namenjen ustanovama u oblasti socijalne zaštite u Nišu: Domu za nezbrinutu decu „Duško Radović“, Centru za porodični smeštaj i usvojenje, odnosno hraniteljskim porodicama, zatim Gerontološkom centru i Ustanovi „Mara“, čiji su direktori preuzeli donacije prema iskazanim potrebama a istovremeno uručene su prve donacije udruženjima koja će dodatno i sveobuhvatno biti sagledana u nastavku dogovorene saradnje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com