Društvo

GO Pantelej obojena simboličnom narandžastom bojom

Učešće Opštine Pantelej u kampanji za borbu protiv nasilja nad ženama

Gradska opština Pantelej uključila se u aktuelnu kampanju, „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, koja se globalno sprovodi širom sveta, na simboličan i svojim mogućnostima primeren način, preporučen i sa nivoa Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost kojim rukovodi potpredsednica Vlade, prof.dr Zorana Mihajlović.

Učešće Gradske opštine Pantelej u spomenutoj kampanji ogleda se u specijalno postavljenoj rasveti kojom će u simboličnoj narandžastoj boji, u periodu od 25. novembra do 10. decembra 2020.godine, u večernjim satima biti osvetljena zgrada Gradske opštine Pantelej, kao prepoznatljiv objekat na području Opštine.

Foto: GO Pantelej

Ova opština ujedno, čini prostornu celinu sa još dva spojena objekta u kojima su smešteni Dom za nezbrinutu decu „Duško Radović“ i Centar za porodični smeštaj i usvojenje i praktično predstavlja jedinstven kompleks, koji svojom namenom korespondira sa institucionalnom brigom o deci i porodici, hraniteljstvom, čiji su nosioci uglavnom žene i majke, kao i brigom o svim ranjivim grupama koje Gradska opština Pantelej, od svog osnivanja, kontinuirano podržava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com