Društvo

GO Palilula obeležila slavu “Sabor srpskih svetitelja”

U porti crkve Vaskrsenja Hristovog – Hilandarski metoh, danas je obeležena slava Gradske opštine Palilula, “Sabor srpskih svetitelja”, uz prisustvo brojnih zvanica iz ustanova i organizacija opštine Palilula i Grada Niša. Tradicionalni obred sečenja kolača obavio je Episkop niški Gospodin Arsenije sa sveštenicima sa teritorije opštine Palilula.

Skup je organizovan za ograničen broj gostiju usled preporuka Grdskog štaba za vanredne situacije Grada Niša.

Predsednik GO Palilula, Bratislav Vučković je svim građanima opštine Palilula čestitao slavu. Napomenuo je da ova svečanost u okviru opštine traje još od 2005. godine.

“Ovo je jedan sveti trenutak naše gradske opštine. O našim uspesima i neuspesima je najbolje da zaključke donose građani. Mi se trudimo da radimo u skladu sa našim ovlašćenjima, nadležnostima i zadovoljimo interese građana.Obzirom da se ovaj dan poklapa sa danom preuzimanja odgvornosti na funkcionisanje  GO Palilula , mogu da iskažem zadovoljstvo našim dosadašnjim radom .”

Kao dokaz uspeha dosadašnjeg rada opštine, Vučković je naveo da je urađeno preko 20 km puteva na teritoriji opštine, kao i to da je sakralni objekat niškog Starog groblja dobio novu formu nakon višedecenijske zapuštenosti. Briga o sugrađanima nastaviće da bude prioritet, u čemu je u velikoj meri pomogla dobra saradnja sa Gradom i gradonačelnicom.

Novina u Opštini Palilula bili su brojni projekti za koje nije bio potreban novac iz budžeta usled dobre saradnje sa institucijama.

“To što nismo potrošili novac, ne znači da nismo ništa uradili. Podsetiću da za stavku zaštite životne sredine nismo potrošili novac, ali mislim da smo jedina opština u Srbiji koja je oko 3.000 sadnica belog jasena podelila našim sugrađanima “, naglašava Vučković .

 

Prijemu su prisustvovale i zvanice iz drugih srpskih opština, među kojima je i  Veljko Mihailović, zamenik načelnika Uprave GO Lazarevac .

“Mi već 10-ak godina sarađujemo sa GO Palilula i sa njima imamo brojne zajedničke teme i projekte od ranije i nadamo se da ćemo to obnoviti. Mi smo mnogo naučili od Grada Niša i  opštine Palilula, a sadašnje zajedničke teme su uglavnom komunalni problemi građana naših opština i možemo razmenjivati iskustva na tom planu.  Iskoristio bih ovu priliku da građanima i Gradskoj upravi  GO Palilula čestitam slavu ” , saopštio je Mihailović.

Sreten Vučković iz Gradske uprave Opštine Bijeljina rekao je da je saradnja između Bijeljine i GO Palilula tek na početku i da je ovo tek druga u nizu njihovih poseta. U narednom periodu planiraju se sastanci u cilju uspostavljanja konkretne saradnje između ove dve opštine.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com