Društvo

GO Niška Banja će pomoći domaćinstvima u sanaciji šteta od poplave

Gradska opština Niška Banja uložiće sve napore da pomogne ugroženim porodicama u naseljima Nikola Tesla i Prosek, čija su domaćinstva poplavljena usled januarskih vemenskih nepogoda i prilikom izlivanja Nišave i Kutinske reke. Ova domaćinstva danas su obišli predsednik Gradske opštine Niška Banja Dušan Živković i predsednik Skupštine Tomislav Kostić.

 

“Prizor je izuzetno težak, šteta je velika. Opština je reagovala u skladu sa svojim mogućnostima i u saradnji sa Crvenim krstom meštanima pomogla doniranjem paketa dezinfekcionih sredstava i sušilica. Sledeći korak jeste čišćenje, saniranje i preventivno proširenje korita reka koje protiču kroz ova naselja“, poručio je Kostić.

Kutinska reka izlila se zbog obilnih padavina a najugreženije su bile kuće uz samu reku. Voda je punila dvorišta, garaže, prizemlja i pomoćna odeljenja. Tada je GO Niška Banja najavila pomoć i dvadesetčetvoročasovna dežurstva. Sada  je stigla i konkretna pomoć, ali i obećanja da će opština raditi na prevenciji, kako domaćinstva ne bi više bila u situaciji da se bore sa vodom i štite svoje kuće od poplava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com